Els agents de duanes francesos han trobat en només tres dies de diferència dos grans comissos de droga. En total 700 quilos de marihuana procedents d'Espanya. El valor de la droga intervinguda superaria els 4,6 milions d'euros si arribés a vendre's al mercat negre.

La primera de les actuacions es va portar a terme el 18 de març, durant un control d'un vehicle que havia entrat a França procedent d'Espanya. La brigada de duanes del Pertús va veure el tràiler estacionat en un aparcament de l'autopista.

Els agents van descobrir que a dins el tràiler de procedència alemanya hi havia deu maletes molt grans d'esports. En obrir-les es van trobar amb una bona sorpresa: entre els dos palets hi havia les bosses amb un total de 234 quilos de marihuana en herba.

Dos dies després, el 20 de març, van ser els policies de duanes de la brigada de Perpinyà que van descobrir molts quilos d'haixix. En aquest cas, els funcionaris van trobar que un camió que procedia d'Espanya estava circulant per l'autopista. En un control a la zona del Pertús el van fer aturar i el seu conductor, un ciutadà danès, es va posar molt nerviós en veure els agents. Li van demanar què portava i els va dir que anaven totalment buits.

Amagats en un doble fons

La sorpresa dels policies va arribar quan van obrir les portes d'accés a la zona de càrrega. D'entrada, van comprovar que la zona d'emmagatzematge tenia unes dimensions massa reduïdes per ser aquest tipus de camió.

Després d'extreure unes planxes es van trobar que hi havia un doble fons ocult per plaques de metall. En retirar-les, van descobrir una dotzena de farcells que contenien haixix i també diverses bosses amb una substància envasada al buit. Hi havia 465 quilos d'haixix, que van quedar comissats.

La investigació dels fets i els detinguts varen quedar en mans de la policia judicial a Perpinyà.