La Fira i Festa de l'Allioli de Creixell compleix enguany un quart de segle d'existència. Vint-i-cinc anys d'història que se celebraran aquest diumenge amb tota una sèrie de propostes, algunes de les quals han marcat l'activitat com el concurs de fer allioli. Jordi Palmada, president dels Amics de Creixell, és un històric de la festa. "He estat a totes", apunta tot afegint que van iniciar la proposta "com una idea que vam tenir i hem anat aguantant". Ho han fet donant reconeixement i exalçant a la que és, sens dubte, la salsa més catalana.

Palmada explica que, en aquesta edició especial, han volgut retre homenatge als orígens de la festa i, per aquest motiu, han decidit fer entrega del segon premi Morter d'Or a Alfons Majester de Cal Campaner de Roses, que va guanyar, per primer cop, el concurs d'allioli fa vint-i-cinc anys. L'altre premi que s'atorgarà serà la Mà de Morter d'Or, concretament a Jaume Subirós, xef del Motel Empordà. "S'ho mereix per la seva trajectòria dins del món de la cuina", afirma Palmada.

La festa arranca amb un bon esmorzar amb pa amb tomàquet, xuia amb allioli i embotits. Una hora més tard, l'àvia Remei, que també forma part del jurat del concurs de fer allioli, impartirà un taller per a la mainada. No faltarà la quarta trobada d'intercanvi de plaques de cava on es podrà adquirir la placa d'aquest any i l'ampolla de cava etiquetada per a l'ocasió. També destaca el dinar popular que es farà a partir de les 2 del migdia. En aquest dinar hi solen participar unes tres-centes persones que han d'adquirir prèviament els tiquets a la farmàcia de Borrassà i Palmada Disseny a Figueres. A la tarda hi haurà havaneres.