Lloret acusa l'alcalde de donar informació falsa dels comptes

L'exalcalde, en una reunió amb els veïns, va denunciar un complot amb el promotor del polígon

09.07.2016 | 01:47
La sala ahir al vespre a Bàscara a l´inici de la intervencio del regidor?Lluís Lloret.
La sala ahir al vespre a Bàscara a l´inici de la intervencio del regidor?Lluís Lloret.

L'exalcalde de Bàscara i actualment regidor a l'oposició, Lluís Lloret (CiU), va acusar ahir l'alcalde actual, Narcís Saurina, de mentir i tergiversar les xifres reals de l'endeutament i els comptes municipals en una «campanya d'intoxicació mediàtica». Per Lloret és un complot del principal promotor del polígon,?Pere Costa,-qui va posar una querella a Lloret- i l'alcalde. El deute real el situa en 180.000 euros i el pla de proveïdors d'1,2milions.
Lloret va fer ahir un balanç d'aquest darrer any que ell qualifica com «la farsa» i es va enfrontar als números exposats per l'actual govern i un informe econòmic financer encarregat. Per Lloret, els 474% d'endeutament previst per al 2017, no és «És una farsa, una estratègia totalment planificada per part de l'alcalde que no està sol en aquesta trama, és un complot amb el senyor Pere Costa, promotor del polígon d'Orriols», diu Lloret que està convençut que tot gira al voltant d'aquest sector amb 65 hectàrees per desenvolupar.
Un dels temes que nega és que s'hagi incomplert cap conveni amb el promotor que va pagar sis milions d'euros i que Lloret remarca que es van gastar per a equipaments per la població. Segons Lloret, va intentar recuperar els sis milions quan va començar la crisi i davant la negativa de l'Ajuntament va començar a recorre a la via judicial on fins ara ha perdut quatre contenciosos, assegura. Just abans de la campanya electoral, explica que des del partit els van advertir que amenaçava de posar una querella i fer una campanya de desprestigi. I s'hauria complert, segons Lloret, que està pendent que s'acabi de resoldre la querella que va interposar Costa. L'Ajuntament li va embargar el polígon reclamant despeses generades pels litigis.
A banda del tema del polígon, Lloret nega bona part del deute que figura a l'informe i acusa l'actual govern de mala gestió. En aquest sentit els recorda convenis amb Abertis i Adif que, segons el regidor, ni tan sols han tramitat. Es tractaria de diners, per exemple, per les expropiacions de terrenys per on passa el TAV que han de servir per pagar les obres d'una empresa a la Resclosa.
Pel que fa a l'informe econòmic, assegura que hi ha moltes dades errònies que es poden demostrar amb facilitat. Creu que l'objectiu era desprestigiar-lo i s'ha fet mentint. Ahir a la reunió va demanar un ple extraordinari i la dimissió de l'alcalde.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Ciències i lletres

«En política és possible guanyar havent perdut o perdre havent guanyat, tot és qüestió de l'anàlisi»...

Foment comença la transformació de la cruïlla de la plaça del Sol de Figueres

Els treballs generen les primeres retencions i cues, que l'Ajuntament preveu que es mantinguin els...

L´obús trobat al Port de la Selva és una bomba de l´aviació alemanya

L´obús trobat al Port de la Selva és una bomba de l´aviació alemanya

L'artefacte, que data de 1938, no estava sencer i ahir va ser detonat per la Guàrdia Civil a la...

Unió veu irregularitats al cas Royal Marine i estudia portar-lo a la Fiscalia

Unió veu irregularitats al cas Royal Marine i estudia portar-lo a la Fiscalia

L'escrit de conclusions de la formació en la comissió d´investigació alerta de pagaments...

Una plaça-rotonda amb espais verds i un edifici al centre

Una plaça-rotonda amb espais verds i un edifici al centre

Les obres que executa el Ministeri de Foment transformaran aquest espai de la plaça del Sol que...

Enllaços recomanats: Premis cinema