Un claustre per a concerts als Caputxins

Figueres està a punt d'acabar les obres de la tercera fase del convent que suposen disposar d'un nou espai

20.07.2016 | 07:22
L´espai del nou claustre que s´ha reconstruït al convent i que està pensat per celebrar-hi concerts i actes a l´aire lliure

El convent dels Caputxins estrenarà en breu un nou espai, un claustre pensat per celebrar-hi concerts a l'aire lliure. La reconstrucció de l'espai és un dels treballs que s'estan portant a terme dins les obres de la tercera fase, que s'espera que estiguin enllestides passat l'estiu. Són els treballs complementaris que deixen a punt tot l'edifici.

El claustre es convertirà en el nexe de connexió de tots els edificis que formen l'equipament a l'antic convent. Podria haver estat el claustre del convent però no en queden restes visibles. Durant anys s'havia utilitzat de magatzem i comptava amb una teulada de vidre de nova construcció. Les obres han consistit en recrear un claustre i connectar-lo a la resta de l'edifici. Serà un espai polivalent pensat mér per fer-hi actes i concerts de diferents formats.

Un cop entri en funcionament, l'equip de Govern pretén abordar la rehabilitació de l'antic claustre -annex a la sala principal- per tal de fer-hi concerts i més activitats.

Des de l'octubre de 2015 i en una visita d'obres, ahir es va informar que està previst tenir-ho enllestit pel setembre. Aquesta tercera fase, «Projecte d'obres complementàries a l'antic Convent de Caputxins», ha consistit, d'una banda, en la rehabilitació de la coberta i el volum de l'ala est del claustre i, de l'altra, en els serveis per poder-lo utilitzar així com en millores d'accés.

Per al volum de l'ala est del claustre s'ha construït una nova estructura de fusta, amb teulada lleugera i acabada amb teules; s'han fet els sistemes per evacuar l'aigua i els tancaments a les obertures exteriors. Per adequar els serveis s'ha hagut de retirar el paviment i crear-ne de nou, a banda d'altres petits treballs com senyalització o il·luminació. Per últim, la tercera fase preveu una escala d'accés des del nou nucli d'entrada de l'espai que suposarà l'eliminació de les voltes existents i l'escala actual, així com la construcció de l'accés nou.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, destaca que aquesta tercera fase «dóna una nova dimensió a aquest equipament cultural i cívic al costat del centre de la ciutat».

El programa de treball de la tercera fase de les obres es va adjudicar a l'empresa Argon per un import de 481.488,825 euros l'agost de 2015, i va ser aprovat el 23 d'octubre de 2015. Compten amb una subvenció del Puosc de 90.000 euros, dins del Programa Específic de la Diputació de Girona, a banda de l'empara del Conveni global del 2009 amb el Ministeri de Foment.

La reforma del covent dels Caputxins s'acabaria després de cinc anys d'obres. Situat al carrer Tapis és un edifici que data del segle XVII que es trobava en força mal estat quan es va començar a recuperar.
S'ha convertit en un auditori amb capacitat per a unes tres-centes persones. Compta amb unes grades retràctils que permeten disposar d'un espai polivalent. L'espai està pensat per ser utilitzat però guarda també petits tresors que donen fe de la seva història, com els frescos dedicats a Sant Roc que s'hi han restaurat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema