El PSC, amb una moció consensuada amb ERC, ha tornat a posar sobre la taula el debat de l'aparcament soterrat a Roses. El PSC va portar al ple una moció perquè es torni a plantejar la seva ubicació quan es disposi del Pla de Mobilitat i sobretot un pla de viabilitat. Volen que es decideixi de nou (ja es va fer una consulta popular) entre plaça Catalunya i el front del mar. Per això demanen que mentrestant s'aturi la tramitació per reformar la plaça Catalunya, una reforma que tampoc els agrada. El projecte ja s'ha enviat a contractació per treure'l a concurs i suposa una inversió d'1 milió d'euros. La moció va quedar aprovada amb nou vots del PSC, ERC, PP i Unió, mentre C's es va abstenir i GdP i Convergència hi van votar en contra.

L'Ajuntament va aprovar definitivament a principis de juny la remodelació de plaça Catalunya, que implica una rebaixa per deixar-la al mateix nivell que els vials del voltant. El conjunt s'ha enviat a contractació per treure l'obra a concurs i es preveu que suposarà una inversió d'1 milió d'euros.

Pel que fa a l'aparcament soterrat, es continuen fent passos per construir-lo davant del mar. Es disposa d'un estudi de mobilitat que els tècnics municipals estan acabant d'estudiar abans de continuar el tràmit que pertoqui.

La moció del PSC que incorpora algunes peticions d'ERC aborda les dues qüestions. Parteix del malestar per l'obra de plaça Catalunya, principalment perquè es rebaixarà fins al nivell dels carrers de l'entorn. La comparen amb laRambla de Figueres per defensar que la seva peculiaritat pel fet d'estar enlairada la fa més acollidora i segura. A la moció s'exposa que la "plaça Catalunya és un dels pocs espais a Roses al qual la seva elevació sobre la via pública li dóna dues característiques: la seva visió del Mar i el fet de situar els ciutadans per sobre dels vehicles, cosa que el fa un espai especialment segur per als nens. Entre altres coses perquè no està ocupat com la plaça Sant Pere per bars i terrasses".

L'oposició a aquesta obra la lliga la construcció d'un aparcament soterrat que està sobre la taula des de fa quinze anys.

El PSC, durant el govern de Magda Casamitjana, havia projectat fer-lo en aquesta plaça i l'entrada de CiU va aturar-ho. Van optar per posar-ho a consulta popular i va guanyar l'opció del front de mar que sempre han defensat els convergents i que implica una reforma del passeig. Els socialistes tornen a qüestionar l'espai escollit, entre altres coses pel cost econòmic.

Per al regidor Antoni Rodríguez, abans de tirar-ho endavant és imprescindible un Pla de Viabilitat. Consideren que davant la possibilitat que plantegi que el front de mar no seria viable, s'ha de tenir l'opció de plaça Catalunya. No estan d'acord amb el projecte i consideren que perquè es torni a valorar s'hi podria situar un aparcament, fet pel qual van demanar que s'aturi la tramitació de la reforma.

Els altres grups

El Partit Popular també hi dóna suport però va demanar no allargar l'aturada, així com va sol·licitar al govern, coincidint amb Unió, consens amb els grups. C's es va abstenir en tenir dubtes, tot i que comparteix aspectes de les dues parts. Francesc Giner (Gdp) va afirmar que ja toca desencallar l'assumpte, mentre el regidor d'Urbanisme, Carles Pàramo, va recordar que passen diàriament 10.700 vehicles per la Gran Via i que "la gran assignatura pendent és arranjar el front de mar i fer ?desaparèixer l'aparcament en superfície". Pàramo va aportar altres possibilitats com darrere el Cap, darrere la Ciutadella i on hi ha el mercat cobert, insisitint en la urgència de renovar la plaça.