La plaça de l'Estació de Figueres acollirà avui a partir de les sis de la tarda el concurs de música Joan Trayter, que fins ara s'havia celebrat conjuntament amb l'Embarraca't de Fires i Festes de la Santa Creu i que per primer cop s'independitza del certamen per promoure els grups novells en un nou escenari. Segons va explicar el regidor d'Associacions, Jordi Masquef, el Govern municipal va prendre la decisió a petició de l'associació de veïns de la zona i d'acord amb els estudis de música Music Land d'Avinyonet.

El concurs vol ser una oportunitat per a joves artistes i creadors en l'àmbit musical, tant a títol individual com col·lectiu per tal de donar-los espais on actuar i permetre's la gravació d'una maqueta als estudis d'Avinyonet. Els grups seleccionats a la convocatòria seran els que actuaran avui al vespre i a la nit. El jurat farà públic el seu veredicte una setmana després de l'actuació. El primer classificat s'endurà un premi de 1.000 euros i la gravació de la maqueta; el segon, un guardó de 250 euros més una actuació a l'Acústica d'aquest més de setembre i el tercer, un reportatge a la revista musical La Tornada. El canvi d'ubicació busca que l'esdeveniment serveixi no només per potenciar grups joves i locals sinó també per dinamitzar una altra zona de la ciutat i, d'alguna manera, donar-li vida pròpia. I és que, fins l'edició passada, el concurs formava part de la programació d'un dels dies de l'Embarraca't.

El certamen va néixer per retre homenatge a la figura de Joan Trayter, desaparegut l'any 2002. Trayter va ser enginyer de telecomunicacions per la Salle i d'electrònica per la Universitat Politècnica de Catalunya. Un empordanès ple de talent, obert d'esperit i enamorat de la música, que va fer de la seva passió la seva feina. Els estudis de gravació de Music Lan, a Avinyonet de Puigventós, són la culminació de la seva trajectòria.