L´edifici de Ca l´Anita, aixecat gràcies a l´herència d´una veïna de Roses, havia de ser, per complir la voluntat d´aquesta, un edifici d´usos culturals per al jovent. Sis anys després d´aixecar-se només se n´utilitza la planta baixa, però el govern està disposat que l´any vinent pugui està operatiu al cent per cent. Fa dos anys es va obrir la sala de la planta baixa com a espai d´exposicions i fins a finals d´any s´han programat tallers que ompliran per primer cop les aules dels pisos superiors.

«A Gent del Poble sempre hem dit que l´edifici ha de funcionar a tot drap, i és el que farem ara» diu el regidor de Cultura, Francesc Giner. Estan satisfets perquè la planta baixa té una «molt bona acollida». Hi ha interès per utilitzar-la i alhora apareix a les revistes d´art com un espai cultural.

El regidor de Cultura remarca que es vol continuar potenciant i mantenint el nivell, alhora que es treballa per crear un ús permanent de la resta de plantes de l´edifici. Una de les qüestions a resoldre és disposar dels fons necessaris per al manteniment de l´edifici i la disposició del personal per tenir-lo obert. Mentre resolen això, explica Giner, comencen a treballar en les activitats que s´hi faran. S´ha posat en marxa el «Programa de tallers i activitats Ca l´Anita». Fins a finals de novembre hi haurà tallers gratuïts per a adults i joves com taller d´astrologia, d´escriptura, de fotografia, de xocolata o de diorames, entre altres. Però Giner constata que «l´objectiu proper és fer-hi ja coses permanents». Algunes propostes en què treballen s´estan ultimant per tal que l´edifici es pugui obrir al cent per cent entre mitjans i finals del 2017. A banda de fer-hi activitats, el regidor remarca que es pretén «tenir en compte al màxim la voluntat de la senyora Anita i tenir un centre relacionat amb la Cultura per al jovent, i en això estem».

L´edifici de Ca l´Anita es va construir durant el govern de Magda Casamitjana (PSC). El disseny de l´edifici fins i tot va merèixer un premi. En entrar CiU al govern va decidir fer alguns canvis. La façana era motiu de controvèrsia i es va arribar fins i tot a consultar al poble si es mantenia o es retirava. També es va consultar sobre els usos.

Finalment l´estiu de 2014 es va estrenar l´edifici, amb l´obertura de la planta inferior. Prèviament es va remodelar per adequar-la a l´ús que se li volia donar com a espai expositiu. Es va estrenar amb una mostra relacionada amb la veïna Anna Marés, la propietària de l´estanc de la Punta, que va cedir la propietat en morir.