Els veïns de l'Escala podran decidir el destí d'una part del pressupost muincipal que es destinarà a inversions el 2017. Per donar a conèixer aquesta nova possibilitat està previst demà un acte públic. Començarà a les vuit del vespre i es portarà a terme a la Sala d'Actes Municipal.

L'Ajuntament informa que ja es va anunciar el mes de setembre la voluntat municipal que aquest any es posés en marxa un procés de pressupostos participatius per tal que els veïns del municipi puguin proposar i decidir inversions de cara a l'any vinent per valor d'entre 300.000 i 400.000 euros.

La xerrada que es portarà a terme demà serà per explicar com s'ha de fer per participar i com es desenvoluparà tot el procés que és la primera vegada que es porta a terme a la població. Segons l'Ajuntament, es calcula que entre totes les fases, el procés participatiu durarà cap a mig any i que comptarà amb la participació del síndic de greuges municipal en tot el desenvolupament.

Són diverses les poblacions que han manifestat la intenció de portar a terme pressupostos participatius, però pocs ho han consolidat. A la comarca Viladamat ha estat el pioner. Es deixa decidir el destí d'una part des del 2012.