L'Ajuntament de Figueres va estrenar ahir amb una exhibició de ball la nova Sala Erato, que suposarà la incorporació d'un nou equipament lúdic, social i cultural al centre de la ciutat, a la plaça Triangular. A més, permetrà tornar a celebrar els tradicionals balls del diumenge. Demà hi tindrà lloc el primer.

La inauguració d'ahir va comptar amb una exhibició de ball de vals vienès i una ballada de sardanes a càrrec de l'esbart de l'entitat. La sala obrirà demà amb una sessió de ball de tarda dedicada a la gent gran. A més, el projecte de dinamització de l'espai, amb capacitat per a 150 persones, inclourà altres activitats socials i culturals enfocades a la tercera edat, amb la participació d'altres entitats.

El president de la Societat Coral Erato, Rodolfo Márquez, va remarcar que amb la nova sala «es recupera el ball d'abans, en un espai on moltes parelles s'havien conegut» i va afirmar que l'entitat farà «tot el possible amb l'Ajuntament de Figueres perquè sigui un projecte sociocultural per a la ciutat».

Per l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, per la seva banda, és un «compromís del govern amb la ciutat i, sobretot, amb la gent gran, que feia temps que reclamava disposar d'un espai lúdic, social i cultural al centre de la ciutat, i a peu de carrer».

L'antiga sala coneguda popularment com «El Quixot» va tancar les portes fa uns quinze anys i des de feia temps diversos sectors de la ciutat reclamaven un espai on passar els diumenges. L'obertura de la clínia Bofill a l'edifici ha permès, amb un conveni, l'obertura de nou de l'espai.