L'Escala està a punt de començar les obres de reforma de la segona fase del front marítim des de la Punta fins al Port d'en Perris. Les obres s'han adjudicat aquest mes per 845.185 euros, un 13% per sota el preu de sortida de 978.733 euros. La primera fase està pràcticament enllestida i només falta posar en servei els contenidors soterrats.

Els treballs s'han d'adjudicat a l'empresa Excavacions i Pintures Sau-EPSA i tenen un termini d'execució de quatre mesos. Són la segona fase del projecte de millora del front marítim del centre històric.

El projecte que ara s'inicia millorarà l'espai entre la Punta i la platja del Port d'en Perris seguint la imatge del primer tram. Tenien un cost inicial de gairebé un milió d'euros que s'ha adjudicat a la baixa. S'espera un espai unificat de passeig fins a la platja on hi hauria elements per seure a contemplar el mar. Es veuran afectats l'espai de la Punta, el passeig del Doctor Josep Maria Isern, el carrer del Port d'en Perris i el carrer del General Poch. S'han d'enderrocar els paviments actuals, substituir serveis i soterrament d'algunes línies. S'adequarà un nou paviment i se substituirà el mobiliar urbà i de jardineria.

La reforma es porta a terme seguint la idea presentada per l'arquitecte Carles Ferrater. A banda de la millora, ha suposat restringir l'estacionament en punts com la Riba i la Punta i el trànsit rodat. La nova imatge ha generat defensors i detractors i des dels seus inicis està generant un debat permanent.

L'alcalde, Víctor Puga, explicava en una entrevista a l'emissora local, Ràdio l'Escala, que les obres han de començar aquest mes de desembre. Es va adjudicar al darrer ple però remarca que és un expedient complex que requereix informes i autoritzacions per part de la Generalitat i l'Estat abans de poder començar l'obra.

Donaran per iniciada una reforma que genera controvèrsia però que continuarà l'executada des de la Platja a la Punta. Un grup de veïns agrupats en una plataforma van demanar ajornar-les. L'Ajuntament considera que és urgent continuar els treballs de reforma perquè durant aquest estiu els negocis d'aquest sector han vist com l'afluència de gent es concentrava a la platja. Aquí els treballs estan acabats, tot i que s'han de posar en servei els contenidors soterrats que disposen d'un sistema per compactar els residus que millorarà el servei.