Ajornada la vaga de recollida d'escombraries de Figueres

Sindicats, empresa i ajuntament es tornaran a reunir el dia 13

01.12.2016 | 18:36

Els sindicats han ajornat fins al 20 de desembre la convocatòria de vaga indefinida al servei de neteja, jardineria i enllumenat de Figueres, prevista inicialment per al dia 12. La mediació d'aquest dijous a Treball ha servit per apropar posicions entre els sindicats convocants, els responsables de l'empresa i l'ajuntament. L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha ressaltat que el dia 13 hi haurà una nova mediació i, per això, els sindicats CO.BAS i CCOO han decidit posposar la vaga per donar més marge a la negociació i a l'espera dels resultats de la nova reunió. Felip ha destacat que la trobada ha estat "satisfactòria" perquè han entrat a tractar alguns dels aspectes que generen dubtes als representants sindicals. "Del que es tracta és d'esvair pors", ha afirmat Felip.

L'origen del conflicte és l'extinció d'Ecoserveis, l'empresa mixta de Figueres encarregada de gestionar la neteja viària, la recollida d'escombraries i el manteniment de l'enllumenat públic. La finalització de la concessió suposarà el traspàs de part dels 115 treballadors a l'empresa municipal Fisersa mentre que la resta hauran de ser contractats per la nova empresa adjudicatària.Això ha provocat un conflicte obert amb els sindicats CO.BAS i CCOO que havien convocat una vaga indefinida a partir del dia 12 de desembre perquè temien que la nova situació provoqués acomiadaments o pèrdua de condicions laborals.

Després de mesos de negociacions, i ja amb una vaga suspesa a l'agost, aquest dijous hi ha hagut una mediació a la Inspecció de Treball de la Generalitat entre els representants de l'empresa Fisersa, Ecoserveis, responsables municipals i els sindicats convocants. Segons ha informat l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, la reunió ha estat "satisfactòria" i ha permès començar a avançar en alguns punts de conflicte.Com que les negociacions han avançat, després de la reunió els sindicats han acordat ajornar la vaga fins al dia 20 de desembre. L'objectiu és donar temps per intentar arribar a acords que posin punt final al conflicte.

La pròxima reunió serà el dia 13 de desembre. Fins aleshores, continuaran treballant sobre una nova proposta presentada per l'ajuntament que garanteix per escrit el respecte de les condicions laborals i salarials dels treballadors. En una compareixença davant els mitjans de comunicació posterior a la mediació, Felip ha assegurat que "es tracta d'esvair pors i posar-ho tot escrit per tal de garantir millor tots els compromisos de cares al futur", tal i com han demanat el sindicats. D'altra banda, Felip també ha destacat el resultat d'una assemblea de treballadors de Fisersa feta dimecres a la nit que ha donat llum verda al conveni col·lectiu. "Això ha de servir d'exemple de diàleg per arribar un acord satisfactori en la negociació d'Ecoserveis", ha remarcat l'alcaldessa.

La nova proposta de negociació inclou, entre altres punts, el compromís detallat de no aplicar mesures laborals que comportin l'extinció dels contractes dels treballadors subrogats. També contempla que en el moment de la subrogació tindran preferència a l'hora de cobrir noves necessitats de llocs de treball en els serveis de jardineria i enllumenat públic de Fisersa aquells treballadors que no van ser objecte de subrogació i que haguessin format part de la borsa de treball d'Ecoserveis, mitjançant contracte temporal en aquests serveis. A més, asseguren que es garanteixen les condicions individuals més beneficioses dels treballadors d'Ecoserveis sense posar en perill les condicions de la plantilla de Fisersa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

L´ACA espera que l´obra a la depuradora de Figueres eviti la sanció de la Unió Europea

L´ACA espera que l´obra a la depuradora de Figueres eviti la sanció de la Unió Europea

El director, Jordi Agustí, creu que resol de forma urgent les mancances en la depuració de...

Els estafadors del retrovisor actuen a l´Empordà

Els Mossos detenen a Vilatenim dos francesos per estafar 700 a una nonagenària simulant que els...

Detenen quatre homes a Cabanes amb 591 plantes de marihuana en una masia

Detenen quatre homes a Cabanes amb 591 plantes de marihuana en una masia

Els detinguts, alguns dels quals tenien antecedents, tenien la droga distribuïda en...

Èxit d´un pla per a la conservació del gaig blau als Aiguamolls

El projecte Coracias, finançat per Endesa, afavoreix el naixement

Cs Roses demana més mesures per erradicar el top manta

Cs de Roses demana més mesures per erradicar el top manta perquè considera...

Enllaços recomanats: Premis cinema