La 6a edició del Festival del Circ de Figueres programa 24 espectacles amb 88 artistes

L'ajuntament destinarà 500.000 euros al futur Museu del Circ i garanteix la celebració de l'edició del 2018

12.01.2017 | 07:18

La sisena edició del Festival Internacional del Circ de Figueres presenta més artistes que mai. Fins a 88 especialistes d'onze països seran els protagonistes de 24 atraccions inèdites a Europa. Les actuacions són de disset disciplines circenses diferents. La nova edició es farà del 16 al 20 de febrer. En la presentació de la programació artística, l'alcaldessa de la ciutat, Marta Felip, ha garantit que l'edició del 2018 està garantida tot i que el conveni entre els organitzadors i l'ajuntament acaba aquest any. Es faria o bé a través d'una ajuda anual o bé a través d'un concurs públic. A més, també ha confirmat que l'esborrany de pressupost per al 2017 inclou una primera partida de 500.000 euros per al projecte del Museu del Circ, que es podria ubicar a la casa Nou Vilas.

El director artístic del festival, Genís Matabosch, ha explicat que la programació d'aquesta sisena edició està marcada per tres dominants: les actuacions en grup (participaran de quatre a vint artistes en un mateix número), el predomini dels artistes xinesos (n'hi ha 39), russos (18) i etíops (10) i la important presència d'atraccions llatinoamericanes: dues procedents de Mèxic, una del Perú, dues de Xile i una de El Salvador.

Entre les atraccions d'enguany en destaca la presència d'alguns dels números guanyadors en els principals festivals internacional de circ fora d'Europa com els de Moscou, Odessa (Ucraïna), Wuhan (Xina) o Shijiazhuang (Xina).

En aquesta edició, el festival presentarà fins a 24 atraccions diferents –totes inèdites a Europa- amb la participació de fins a 88 artistes. En les edicions anteriors ja s'han vist fins a 113 atraccions i Matabosch considera que el festival de Figueres s'ha convertit en un referent a nivell europeu i una cita per a la descoberta de nous talents.

Passos endavant en el projecte del Museu del Circ

En la presentació de la programació artística, l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha confirmat que en el pressupost del 2017 s'inclourà una primera partida de 500.000 euros per tirar endavant el projecte del Museu del Circ. Una de les ubicacions que s'estan estudiant és a la casa Nou Vilas, adquirida per l'ajuntament fa uns anys i que s'hauria de rehabilitar.

A més, aquest any acaba el conveni signat fa quatre anys entre els organitzadors del festival i l'ajuntament. Felip ha garantit que, malgrat encara no han definit la fórmula, l'edició del 2018 està garantida. Ha apuntat que podria ser a través d'una ajuda anual o bé a través d'un concurs públic.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Mor un banyista de 69 anys ofegat a la platja del Borró de Colera

Els equips sanitaris li van fer la reanimació però no el van poder salvar · La província de Girona...

Roses revisarà la prohibició de jugar a pilota en algunes places i espais públics

Roses revisarà la prohibició de jugar a pilota en algunes places i espais públics

Es crearà una ordenança de civisme per determinar quins espais de la vila poden ser aptes per al...

L´obertura d´El Bulli 1846 a cala Montjoi es retarda per enèsima vegada

L´obertura d´El Bulli 1846 a cala Montjoi es retarda per enèsima vegada

El reconegut cuiner i promotor del projecte, Ferran Adrià, preveu que l'obra finalitzi per complet...

Figueres presenta el balanç de govern del 2015 al 2017

Figueres presenta el balanç de govern del 2015 al 2017

L'Ajuntament de Figueres va presentar ahir a l'Auditori dels Caputxins un balanç del govern...

L´apunyalat hauria intentat mitjançar en una discussió

Un company de la víctima va ajudar a retenir la dona de l'agressor al carrer mentre aquest fugia

El cicle de concerts Music Estiu comptarà amb més de 120 actuacions

Des d'aquest mes i fins a mitjans de setembre, Castelló d'Empúries acollirà...

Enllaços recomanats: Premis cinema