El presumpte gihadista detingut ahir a Figueres, un home que havia retornat de Síria, portava a Espanya entre tres i quatre dies i podria tenir intenció de viatjar a Alemanya, han indicat a Efe fonts de la lluita antiterrorista.

Els agents del Servei d'Informació de la Guàrdia Civil han registrat la casa de l'arrestat, un holandès d'origen marroquí, que s'havia allotjat en l'habitatge d'un cosí seu.

De moment, els investigadors no tenen clar si volia quedar-se al nostre país o estava a Espanya de pas, encara que la hipòtesi més probable amb la qual treballen és que tingués intenció de viatjar a Alemanya.

El que sí saben és que es tracta d'un retornat de Síria "extremadament radical i perillós", per la qual cosa a la Guàrdia Civil i a altres policies europees els preocupava bastant localitzar-ho.

Tampoc coneixen amb exactitud el temps que l'holandès va romandre a Síria per combatre a les files del Daesh i estan en espera de més dades que puguin aportar les autoritats holandeses, que havien emès una ordre de detenció.

Segons ha informat ahir el ministeri de l'Interior, per a la localització d'aquest home va ser clau la col·laboració de la policia local de Figueres.

Amb aquest arrest i el de dos més detinguts també ahir per la Guàrdia Civil a Ceuta puja a 181 el nombre de presumptes gihadistes capturats des de 2015 quan Interior va elevar a quatre l'alerta antiterrorista.