La ciutat de Figueres rebrà demà a les 7 de la tarda l'exposició itinerant «Arquitectures desaparegudes», que dona a conèixer un conjunt d'obres situades en diferents punts del territori que actualment ja no es poden visitar, o bé per la seva desaparició o bé perquè han sofert una transformació considerable.

La mostra, comissariada per l'Arxiu Històric del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC), es podrà visitar fins al 21 de maig a la Delegació del Col·legi d'Arquitectes a l'Alt Empordà, coincidint la primera setmana amb les Fires i Festes de la Santa Creu.

L'acte d'inauguració comptarà amb la presència de l'arxiver responsable tècnic de l'Arxiu Històric del COAC, Andreu Carrascal, que farà una breu conferència per explicar amb més detall la documentació que conté l'exposició.

«Arquitectures desaparegudes», arriba a la capital figuerenca després de passar per les Terres de l'Ebre i Osona. En aquesta s'hi pot veure edificis molt transformats, com el Teatre Cinema Albéniz, la Sala Athenea, la Casa Esteve, l'Editorial Dalmau i la Urbanització Teixidor, totes elles a Girona, però que formen part de la nostra memòria històrica.

Tot el material forma part del fons de l'Arxiu Històric del Col·legi, repartit per les seves diverses seus, i és un exemple del ric patrimoni documental que custodia la institució catalana.

«El patrimoni documental surt en la nostra ajuda i, de la mateixa manera que documenta el patrimoni arquitectònic protegit, ens dona l'oportunitat de recordar com eren alguns edificis» asseguren els responsables d'aquesta exposició de caràcter itinerant.