Set detinguts en tres dies per tràfic de drogues a l´Alt Empordà

En tres actuacions, els Mossos d'Esquadra han comissat 21 quilograms d´haixix, 13,5 quilograms de marihuana i 3,90 grams de cocaïna.

El primer dels casos va acabar amb persecució i l'envestida de dos cotxes de la policia. Es remunta diumenge i va acabar amb una persecució la carretera N-IIa, a Figueres, cap a dos quarts de vuit del vespre, una dotació de paisà va detectar un turisme que sortia de la ciutat en sentit França i desprenia una forta olor de marihuana. Els agents van posar les senyals acústiques i lluminoses per tal d´indicar al conductor que s´aturés, però aquest va accelerar i va començar a conduir temeràriament per la via.

Els Mossos van veure com el conductor maniobrava bruscament i els envestia. Després de la topada, el turisme va intentar fugir, però en aquell moment una altra dotació policial va arribar al lloc i els va barrar el pas.

Tot i això, el turisme va avançar i també va envestir el segon cotxe dels mossos, però no va poder continuar. Els agents van identificar les dues persones que viatjaven dins el vehicle i les van detenir com a presumptes autores d´un delicte d´atemptat contra els agents i conducció temerària. Al vehicle transportaven 3,5 quilos de marihuana, 3,90 grams de cocaïna i una peça d´haixix d´1,60 grams. També van quedar detinguts per la seva presumpta relació amb un delicte de tràfic de drogues.

Els dos detinguts, que tenen antecedents, van passar el dia 22 de maig a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Figueres el qual els va deixar en llibertat.

Deu quilos de marihuana al cotxe

L´endemà, agents de la comissaria de Figueres juntament amb policies de l´Àrea Regional de Trànsit de Girona, sector Figueres, i efectius de l´Àrea Regional de Recursos Operatius de la Regió de Girona, van detenir tres homes de 23, 24 i 25 anys, veïns de Servian i Beziers (França), de nacionalitat francesa, com a presumptes autors d´un delicte contra la salut pública.

Cap a dos quarts de set del vespre, una patrulla va aturar dos cotxes, amb matrícula francesa, en un control de pas a l´autopista AP-7. Els vehicles anaven junts i transportaven uns 10 kg de cabdells de marihuana. També portaven 2.850 euros en efectiu. Els tres ocupants van quedar detinguts com a presumptes autors d´un delicte de tràfic de drogues.

Els detinguts, que tenen antecedents, van passar el dia 24 de maig a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Enxampats quan anaven a buscar l'haixix

Finalment, el dia 23 a la tarda hi va haver el tercer fet a Figueres. Mossos de la comissaria de Figueres van detenir dos homes de 43 i 32 anys, de nacionalitat marroquina i sense domicili conegut, com a presumptes autors d´un delicte contra salut pública.

Cap a les sis de la tarda del mateix dia, els mossos van detectar dues persones amb actitud vigilant que es dirigien cap a un pàrquing a recollir una furgoneta. Els agents van identificar-los i dins del vehicle hi van trobar 21 kg d´haixix en paquets de 500 grams, motiu pel qual van quedar detinguts.

Els detinguts, que no tenen antecedents,han ingressat avui a presó.