El casteller de Figueres ferit durant la diada de Sant Pere continua ingressat a l'hospital Josep Trueta de Girona. Tal com van explicar ahir fonts del centre, aquest continua estable dins la gravetat. Des de la colla castellera figuerenca no van donar cap detall, a l'espera d'un pronòstic més definitiu, després del qual farien un comunicat amb la seva posició.

Els fets van succeir diumenge passat, durant la celebració de les festes del patró de la capital alt-empordanesa. Mentre la colla realitzava el pilar de cinc que tancava la seva actuació, el casteller va caure desplomat quan l'enxaneta acabava de carregar l'espadat i va anar a parar sobre la pinya i, posteriorment a terra. El resultat de la forta caiguda va ser un cop al cap. L'afectat va ser atès i traslladat cap a l'hospital Josep Trueta amb urgència.

El bagatge que tenia el pilaner i la raresa de com va caure, quan semblava que la construcció es podria descarregar sense cap tipus de problemes, va despertar diversos interrogants referents als motius de la caiguda. Entre els membres de la colla s'especulava si al terç del pilar li havia pogut venir una baixada de pressió, o de sucre.

Un primer ensurt el 2003

La colla Castellera de Figueres va patir un ensurt per un motiu similar ara fa 14 anys, concretament el mes de maig del 2003. Els fets es van donar a Vila-Sacra, quan el grup actuava durant la celebració de la reconversió de la C-260.

L'enxaneta, quan estava a punt de coronar un 4 de 6 amb agulla, va caure picant de cap a terra i va quedar inconscient. La nena va ser atesa de diverses fractures facials a l'hospital de Figueres i posteriorment traslladada a la Vall d'Hebron de Barcelona. Finalment la menor es va recuperar i va quedar el fet en una anècdota sense final tràgic.