La tramuntana va arrossegar durant la nit de dilluns dos velers fins a la costa al Port de la Selva, un d'ells fins a la sorra i l'altre a la zona de bany. I a Cadaqués, durant el matí, un dels vaixells de transport de passatgers es va quedar encallat a Es Portal per la sorra del fons. Sortosament en cap dels tres fets hi va haver ferits.

Tot i això, en un dels velers encallats a Port de la Selva hi anaven dos persones, les quals van resultar il·leses i van poder sortir de la nau pel seu propi peu.

Durant la nit de dilluns va bufar forta tramuntana al Port de la Selva. Un fenomen meteorològic ben present pels empordanesos però que va provocar un bon ensurt a una parella que anava a bord d'un veler. El fort vent que bufava va arrossegar l'embarcació fins a la platja de Port de la Selva. Sortosament, els dos tripulants van resultar il·lesos. Al lloc dels fets hi va treballar la Guàrdia Municipal del Port de la Selva, el SEM, Protecció Civil i els Bombers.

Després els efectius de la Guàrdia Municipal els van ajudar i els van traslladar en un hotel del poble, on van passar la nit. Els dos afectats són una parella, un home de 57 anys i un de 59 anys de nacionalitat holandesa.

Arran del fet, els mitjans locals d'emergències van alertar a la resta d'embarcacions ancorades que amenaçaven de bolcar o acabar a la platja sobre la forta tramuntana. Un veler hi va quedar encallat.

I ahir el matí a Cadaqués, un dels vaixells de transport de passatgers que passa per Cadaqués, el Don Pancho, va quedar encallat a Es Portal amb la sorra del fons. És el lloc on s'aturen per deixar o recollir turistes. El creuer estava buit en el moment dels fets.