L'Ajuntament de Roses té prevista la construcció d'un nou mercat municipal que substitueixi l'actual al qual s'acaba la concessió aquest any i que està obsolet. La Generalitat ha acceptat la proposta que sigui d'unes dimensions superiors i que tingui un supermercat que permetrà donar viabilitat al projecte. El nou edifici tindrà 3.300 metres quadrats, 2.000 dels quals per al supermercat.

L'Ajuntament va demanar a la Generalitat poder ampliar la superfície comercial fins a 3.500 metres quadrats el mercat municipal i, a més, que pogués comptar amb un supermercat, una activitat que consideren«absolutament necessària perquè el projecte del nou mercat sigui sostenible econòmicament».

Es va aprofitar que s'està tramitant l'aprovació del Projecte de la nova Llei de Comerç, Serveis i Fires on s'han previst les peticions de Roses. Aquesta setmana s'ha aprovat i l'Ajuntament ha anunciat que es prepara per a la redacció i aprovació del projecte del nou mercat que esperen que reactivi i dinamitzi aquesta activitat econòmica.

Des de fa temps es plantegen quines són les possibles opcions per al mercat per tal de mantenir l'activitat. Al darrer ple municipal es va explicar que recentment es va convidar paradistes i regidors per exposar l'estudi econòmic. Aquest planteja que als paradistes els hauria de costar un preu similar el lloguer d'un local als carrers del voltant.

La idea amb la qual es treballa, segons va explicar el regidor Fèlix Llorens, és que es passi dels 2.000 metres actuals als 3.300 metres, dels quals 2.000 metres seran per a un supermercat i 1.335 per al mercat. També es planteja que hi hagi un aparcament soterrat.

Ja es va avançar que s'havia sol·licitat una ampliació dels metres quadrats comercials, una esmena a la llei que s'estava tramitant al Parlament i que aquesta setmana s'ha aprovat.

El mercat té una concessió de 25 anys. Es va construir en un moment en què la llei obligava els ajuntaments a tenir mercat per donar una oferta que no existia als veïns per abastir-se d'aliments. Avui és, a més, l'Ajuntament el considera un atractiu per a les persones que visiten la població.