ERC de Vilafant ha demanat la dimissió del regidor del Partit Popular del municipi, José Francisco Parra, per enaltiment del feixisme des de les xarxes socials, una petició que també ha fet el grup dels republicans al Consell Comarcal de l'Alt Empordà, que volen que deixi el càrrec de conseller. Recorden que l'Ajuntament de Vilafant en va votar la seva retractació el passat 20 de setembre de 2017. Parra és també el president del PP a la comarca.

Després de la detenció de Carles Puigdemont, José Francisco Parra ho celebrava i va piular des de twitter "es repeteix la història... els alemanys ens entreguen de nou un covard delinqüent fugit de la justícia espanyola".

Els republicans del Consell Comarcal han registrat una moció que es debatrà en el ple de demà en què es demana la dimissió de Parra en els càrrecs de regidor i conseller per uunes declaracions que titllen de "feixistes". José Francisco Parra feia referència a la detenció del president Lluís Companys el 1940 que va ser detingut per la Gestapo quan es trobava a la residència estival de la localitat a Alemanya.

El regidor tanca la publicació amb la frase "Deutschland Über Alles" recollida en l'himne alemany de 1922, i que vol dir "Alemanya per sobre de tot". Actualment, tal com concreten ERC, l´himne oficial de la República Federald´Alemanya del 1990, ha eliminat aquesta frase "per les seves ressonàncies nazis".

El portaveu del grup municipal d´ERC, Sergi Palomeras, recorda que "no és la primera vegada i ja n´hi ha prou. En demanem la seva dimissió immediata perquè el feixisme no pot tenir lloc al nostre Ajuntament". El regidor es refereix a declaracions realitzades el gener de 2017 en les quals convidava a anar amb tancs a la Diada.

Edifici consistorial sense el llaç groc

La denuncia d´Esquerra arriba poques hores després que els republicans vilafantencs també mostressin el seu rebuig rotund a la retirada del llaç groc del balcó de l'edifici consistorial.

Palomeras explica que "exigim a l´alcaldessa del PSC, Consol Cantenys, que torni a ser col·locat immediatament el llaç. És un símbol de resistència i dignitat i ens és igual si queda més o menys bé amb els domassos de la Fira del Conill".