Els Mossos no troben restes de l´ultralleuger

Un helicòpter amb escàner havia detectat una massa de metall que els submarinistes no localitzen

03.01.2014 | 18:01
Els Mossos no troben restes de l´ultralleuger
Els Mossos no troben restes de l´ultralleuger

Els Mossos d'Esquadra no han trobat les restes que podrien pertànyer a l'ultralleuger desaparegut el 22 de desembre a Pals. Un helicòpter equipat amb escàner aportat per familiars d'un dels desapareguts havia localitzat dijous una gran massa de metall a 16 quilòmetres de la costa i a uns 150 metres de profunditat, darrera de les illes Medes. Per això, els mossos han iniciat un operatiu aquest matí per intentar arribar fins a les restes i comprovar si podien ser de l'aeronau desapareguda amb una instructora de vol i un alumne a bord. Amb l'ajuda d'un robot amb càmera comandat a distància, els submarinistes no han localitzat cap resta al lloc on l'escàner havia detectat aquesta massa de metall.

S'esborren les darreres pistes sobre l'ultralleuger que va desaparèixer el passat 22 de desembre amb dues persones a bord. Un helicòpter equipat amb escàner -llogat pels familiars de l'alumne- va detectar dijous una gran massa de ferro a 16 quilòmetres de la costa, per la zona de darrera de les illes Medes, a una profunditat de 150 metres.

Per tal de comprovar si es tractava de l'aeronau, els Mossos d'Esquadra han muntat un operatiu durant tot aquest divendres. Per una banda, en l'operatiu hi participaven submarinistes del cos però també un robot amb càmera i comandat a distància -també aportat per la família- que pot baixar fins a profunditats més grans que els bussos. Ni el robot ni els submarinistes han trobat res allà on l'escàner de l'helicòpter alertava de la presència d'una gran massa de metall.

Per això, els Mossos d'Esquadra han decidit deixar de buscar en aquesta zona. Després de la desaparició de l'ultralleuger, els mossos van estar cinc dies fent recerca activa. Com que no es va trobar res, el cos va decidir suspendre les operacions i centra ara la investigació en parlar amb confraries de pescadors i clubs nàutics per si detecten algun indici (roba o peces del fusellatge).

L'ultralleuger va enlairar-se de l'aeròdrom de Pals diumenge 22 de gener al migdia amb una instructora de vol i un alumne a bord. L'aparell havia de retornar a les cinc de la tarda però no ho va fer i, a partir d'aquí, es va posar en marxa un operatiu per trobar l'ultralleuger i conèixer en quin estat estaven els dos ocupants.

El Baix Empordà

El transport d´uns ganivets de cuina provoca l´alarma al centre de Figueres

La sensibilitat dels ciutadans arran dels atemptats terroristes succeïts aquesta setmana a...

Donatiu del Club Nàutic a l´Oncolliga

Donatiu del Club Nàutic a l´Oncolliga

El Club Nàutic de Sant Feliu de Guíxols va entregar un xec per valor de 2.053 euros...

Nova organització del CAP de Torroella partir de l´1 de setembre

El CAP de Torroella canviarà a partir de l'1 de setembre el seu model organitzatiu. Segons...

Reclamen més espai per fer nudisme a la platja de Castell de Palamós

Reclamen més espai per fer nudisme a la platja de Castell de Palamós

Una cinquantena de membres de l´associació nudista Club Català de Naturisme va realitzar dimarts...

Rehabiliten el pont de la font de la Pintoresca de Breda, destruït per un arbre caigut

Rehabiliten el pont de la font de la Pintoresca de Breda, destruït per un arbre caigut

La rehabilitació del pont de la font de la Pintoresca de Breda, que havia quedat...

Enllaços recomanats: Premis cinema