El municipi de Santa Cristina d'Aro pateix des de sempre problemes amb la cobertura del senyal televisiva, sobretot amb la introducció de la Televisió Digital Terrestre. Ho explica el regidor de Noves Tecnologies, Jordi Oriol (CiU), que comentava ahir que, en el seu cas, no rep el senyal de cap canal de TDT, motiu pel qual ha hagut de recórrer a altres plataformes televisives per accedir-hi. Una situació que es repeteix a la major part del municipi. Així, l'Ajuntament, després que la Generalitat rebutgés l'ampliació del repetidor de Puig Gros de Sant feliu de Guíxols per manca de diners, va elaborar un estudi de viabilitat de la cobertura de TDT al municipi. Aquest pla estableix que s'han de posar dos reemissors del senyal a Romanyà de la Selva i a Roca Alba. L'Ajuntament ha tret a licitació la construcció de l'equipament de Roca Alba per un import de 40.000 euros i ha de complementar la cobertura al casc urbà i les urbanitzacions Bell-lloc, Les Teules, Golf Costa Brava i Roca de Malvet. La intenció és que es posi en marxa a finals de febrer.

La problemàtica sorgeix a Romanyà de la Selva. Segons Oriol, van contactar amb els propietaris d'una finca en què ja hi ha una antena de comunicacions per col·locar-hi unes pantalles radiants (a mode de reemissors). No obstant això, el regidor ha explicat que els propietaris s'hi han negat. La solució seria construir en una finca veïna una altra antena de grans dimensions, però l'opció ha estat descartada per l'Ajuntament per l'impacte visual que generaria. Oriol també veu "absurd" fer una altra torre quan ja n'hi ha una que compliria la funció.

El regidor Jordi Oriol va concretar que confia en poder reobrir les negociacions amb els propietaris de la citada finca i va apuntar que aquest reemissor ha de donar senyal a Sant Miquel d'Aro i Vall Repòs.