L´Estat donarà una resposta sobre les obres al passeig del Molinet el febrer

Costes informarà l'Ajuntament quan es tiren endavant la primera quinzena del proper mes

24.01.2014 | 14:55

El subdirector de la Direcció General de Costes de l'Estat, Ángel Muñoz, va comprometre's ahir amb l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordon (CiU), a donar una resposta durant la primera quinzena de febrer sobre l'inici de les obres de remodelació del passeig del Molinet de l'Estartit. Cordon va concretar que Costes està acabant de tancar el pressupost de les obres plurianuals per conèixer la disposició econòmica de la qual podria disposar per tirar endavant l'obra. El batlle, que estava acompanyat del regidor de Turisme, Genís Dalmau (LEST), i del de Seguretat Ciutadana, Andrés Navarrete (PP), va valorar que la trobada havia estat prou satisfactòria ja que, segons va manifestar, Muñoz va qualificar de "prioritària" l'obra del passeig del Molinet i que treballarien per encaixar-la en el pressupost plurianual d'aquest 2014 i del pròxim any.
Cordon va afegir que aquest calendari seria molt positiu si l'Estat disposa dels diners ja que l'obra podria començar passat aquest estiu i prolongar-se durant el següent any. L'obra, d'acord amb el projecte que va sortir a exposició pública el desembre del 2011, s'exten en 260 metres del passeig del Molinet, des del dic trencaones fins al Molinet, un tram que s'enderrocarà tot per fer-lo de nou, amb la construcció d'una nova escullera, de nous dics i d'un nou passeig. Així mateix, es preveu una millora dels serveis, enllumenat i mobiliari urbà. El nou passeig tindrà una amplada de set metres, distribuïda en un carril de tres metres per a la circulació de vehicles, i una altra de quatre metres per a vianants i bicicletes. Amb aquesta nova secció es pretén afavorir l'ús peatonal i recreatiu del passeig, de manera que es limitaria l'accés motoritzat als veïns, establiments i vehicles de serveis. No es preveu una zona d'estacionament, però es reservaran espais per a càrrega i descàrrega.
Al final del passeig es condicionarà la plaça existent, que té una superfície de 600 metres quadrats i es potenciarà el seu ús com a mirador de les illes Medes. El pressupost general d'execució per contrata del projecte és de 2.020.190,80 euros i es preveu que, quan es faci, s'executi en deu mesos.
Dins dels moviments de l'Ajuntament per desencallar la reforma del passeig (després que hagi tirat endavant la consolidació de la vessant del cap de la Barra, tal i com exigia l'Estat per fer el passeig), la setmana que ve visitarà les obres del cap de la Barra la diputada del PP Concepció Veray.

El Baix Empordà

L´amo del kebab tancat a Platja d´Aro per la policia nega totes les acusacions

El propietari del kebab de Platja d'Aro que la policia local va tancar fa dues setmanes per...

La recuperació de l´Àguila de Torroella dona inici a les festes de Sant Genís

La recuperació de l´Àguila de Torroella dona inici a les festes de Sant Genís

Aquesta és la segona recuperació de bestiari festiu que es fa al municipi després...

L´incendi d´un remolc al marge de la C-66 a Torrent obliga a tallar la carretera

L´incendi d´un remolc al marge de la C-66 a Torrent obliga a tallar la carretera

El foc va afectar 4.000 metres quadrats de vegetació del marge de la via i fins al lloc dels fets...

Un grup de veïns de Pals es queixa per les molèsties d´un xiringuito

Un grup de veïns dels apartaments Dunes de la Platja de Pals, ha col·locat pancartes...

Castell d´Aro celebrarà el seu 18è mercat Medieval aquest cap de setmana

El consistori espera superar la xifra dels 15.000 visitants que van visitar aquesta fira en les...

Enllaços recomanats: Premis cinema