L'empresa Aqualia s'ha imposat en el concurs que l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro ha fet per la gestió indirecta de la concessió del servei de manteniment i conservació de les xarxes de clavegueram, pluvials i elements auxiliars del municipi. Aquesta empresa ja és la que ve realitzant aquest servei, en el concurs del qual hi va concórrer una altra companyia. El ple extraordinari d'aquest dimecres va aprovar aquesta classificació a proposta de la mesa de contractació i l'adjudicació es farà, en principi, en el ple del dia 16 de juliol, un cop l'empresa formalitzi els tràmits de la garantia i aporti la documentació requerida.

El regidor d'Urbanisme, Josep Maria Solé, ha explicat que el contracte de la gestió del servei és per 25 anys, pel qual l'empresa adjudicatària cobrarà un cànon anual fix. Quant a la deliberació de la mesa de contractació, Solé ha comentat que Aqualia ha guanyat, principalment, perquè va fer la millor oferta econòmica en les inversions que ha de realitzar. Aquesta oferta puja 7,7 milions d'euros i l'empresa l'executarà en sis anys. Segons Solé, aquesta inversió permetrà afrontar la major part del pla de sanejament: substituir la majoria de canonades obsoletes i millorar el drenatge del marge esquerra de la part final del Ridaura. Aquests 7,7 milions d'euros cobriran gran part dels 11,7 milions en què està pressupostat tot el pla del clavegueram. Solé ha destacat igualment que el canvi de la infraestructura en sis anys és un període de temps relativament curt.

L'equip de govern (CiU i PP) va tirar endavant en solitari el Pla parcial del Port d'Aro. Tant els socialistes com ICV van criticar que la parcel·la municipal es tregui de la primera línia de mar. El PSC també considera que el projecte es desenvoluparà d'esquenes al poble. Solé ha manifestat que el govern creu que el possible auditori i l'hotel donaran més servei a l'avinguda s'Agaró, i que és un lloc més transitat.