L'oposició en bloc de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va voler reprovar en el ple d'aquest dijous l'alcalde Joan Alfons Albó (CiU) i la regidora de Promoció de la Ciutat Pilar Giró (CiU) per la contractació del gestor turístic. L'estirada d'orelles, però, no va prosperar més enllà de les paraules, ja que el govern (CiU i PSC) va tombar-ho. A Giró, els grups de l'oposició li retreien com ha gestionat la contractació del gestor turístic i la manca de transparència que hi ha hagut cap als altres grups municipals. A l'alcalde, Tots per Sant Feliu, ERC, el PP i Iniciativa li van criticar que aprofités un acte institucional com va ser la inauguració de l'exposició de l'Espai Thyssen per atacar l'oposició en anomenar-los "gent petita", també arran de la polèmica per la contractació del citat gestor polític. El regidor d'ICV, Joan Prat, va acusar el batlle d'"utilitzar políticament un acte institucional".

Albó, però, va defensar-se afirmant que "un acte institucional és el resultat de l'acció de govern" i que "no estic d'acord que un acte institucional no sigui polític". De fet, el batlle va insistir en aquest assumpte en el ple i va manifestar que l'expressió de "gent petita" era contraposada a la planiana d'"homanot, gent amb visió". I va recordar a l'oposició que si es compara el que ell va dir amb el que li han dit -com ara, "xoriço"-, "el grau de respecte no té res a veure", en el sentit que la seva expressió no era tant ofensiva com la que des de l'oposició li han dedicat a ell. "Aquesta gent -els que el titllen de "xoriço" i d'altres adjectius- s'ha d'ofendre (pel que ell havia dit)?", va manifestar.

Prat va qualificar l'actuació de l'alcalde d'"acte oportunista i de baixesa política", mentre que el del PP Òscar Àlvarez va reclamar a Albó disculpes i li va retreure que ho va fer en un lloc en què l'oposició no es podia defensar. Per ERC, Jordi Vilà li va exigir disculpes cap a la ciutat i Carles Motas (TSF) va manifestar que Albó va aprofitar aquell moment en què es va "envalentonar".

Quant a Giró, no va concretar si el gestor turístic ha plegat de la feina després d'haver presentat la renúncia.