L'Associació de Naturalistes de Girona (ANG) va presentar ahir una denúncia davant el Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) i la Direcció General de Costes de la Generalitat perquè "analitzin" si les obres fetes per l'Hotel Eden Roc a Sant Feliu de Guíxols s'han realitzat dins el domini públic maritimoterrestre i si tenien les llicències necessàries.

A més, desvetllen uns nous treballs que se sumarien a altres que han realitzat sense permís per part de l'hotel Edèn Roc de Sant Feliu de Guíxols. El mes de març, el Servei Provincial de Costes de l'Estat va ordenar paralitzar uns treballs que es van fer en domini públic maritimoterrestre. L'Ajuntament havia comunicat a Costes de la Generalitat que estaven creant un mur i col·locant pavimentació per fer una terrassa per part de l'hotel Edèn Roc a Sant Feliu de Guíxols en una zona del camí de ronda.

La denúncia de l'ANG sobre l'hotel Edèn Roc arriba "gràcies a una informació rebuda a través del servei de vigilància ambiental, el WhatsNAT", va informar ahir l'entitat en un comunicat. Adjuntaven "diferents imatges que indicaven que s'estaven realitzant obres il·legals" dins aquest domini públic, van prosseguir ahir.

A més, les noves imatges, entre les quals la que acompanya aquesta notícia, "permeten pensar que s'han realitzat més obres" per part de l'hotel Eden Roc de les que ja es tenia coneixement i que "poden suposar afectacions en el domini maritimoterrestre.

Les últimes obres conegudes de l'hotel Eden Roc es remunten a fa uns mesos. Els naturalistes recorden que el 26 de març de 2014 es va comunicar que s'estaven realitzant obres d'abocament de sorra i formigonat per fer una terrassa i que s'ordenava la paralització de les obres.

L'1 d'abril de 2014, l'Ajuntament de Sant Feliu va traslladar un decret d'alcaldia al Departament de Territori i Sostenibilitat amb l'inici d'un expedient de "protecció de la legalitat urbanística per a la realització d'obres sense llicència municipal dins el domini públic maritimoterrestre de la finca de l'hotel Edén Roc per moviment de terres, formació i recrescut de murs i formació de paviment de formigó" al camí de ronda.

El 8 d'abril, l'hotel Eden Roc va demanar l'autorització per repartir la sorra a la zona formigonada, que a final de temporada es retira i s'emmagatzema perquè no entri al mar. També es demanava fer obres de manteniment per tapar un forat en un tram d'uns 8 metres quadrats per l'erosió del mar que han formigonat, una sol·licitud que està en tràmit, asseguren des de l'ANG, tot i que les obres es van realitzar.

Ara, a banda de les actuacions descrites, les noves imatges fan pensar als naturalistes que "s'han realitzat més obres de les descrites" i, per això, a través d'aquesta denúncia, demanen a Seprona i a Costes de la Generalitat que "analitzin si les obres realitzades per part de l'hotel Eden Rocper part de l'hotel Eden Roc es troben dins el domini públic maritimoterrestre i, si és el cas, si s'han demanat realitzat amb les llicències corresponents". Si s'han fet de forma il·legal, demanen que s'aturin, s'estableixi una sanció i es restitueixi el pas del vial d'accés.

L'altre cas de l'habitatge-hotel

El propietari de l'hotel Eden Roc encara té un altre front obert. Es tracta de l'immoble situat al 112 del carrer Port Salvi del municipiPort Salvi . El responsable va demanar permís per fer un habitatge però l'ha convertit en un establiment hoteler. Com va avançar Diari de Girona el passat 29 de juny, l'Ajuntament podria regularitzar l'hotel com a apartament turístic, un ús per al qual el responsable ja va demanar la llicència però que estava pendent de valoració perquè no van permetre l'entrada als tècnics.