Les obres d'urbanització del carrer dels Valls de la Bisbal d'Empordà han permès descobrir petits trams de l'antiga muralla defensiva de la ciutat, que data del segle XIV. Les troballes han estat documentades a través d'imatges i planimetria i s'han enterrat de nou per seguir amb les obres d'urbanització (no són de prou importància com per deixar-les a l'aire lliure, a més que afecten els fonaments d'habitatges). L'arqueòloga que ha dirigit la intervenció, Marina Sánchez, de l'empresa Arqueolític Terra-Sub SL, ha explicat que les restes es protegeixen amb una tel·la geotèxtil i, després, se'ls aplica a sobre una capa de sorra. Les obres no han patit cap retard sobre el termini previst d'execució, han apuntat fonts municipals.

Sánchez ha exposat que hi havia "moltes expectatives" que aparegués muralla en aquestes obres. No en va, les obres són al carrer dels Valls on, com en moltes altres poblacions, correspondria amb l'espai que ocupava el fossat de la muralla, fora del recinte fortificat. L'arqueòloga també ha concretat que el recinte emmurallat de la Bisbal ha quedat ben delimitat amb el desenvolupament dels carrers, ja que segueia el que són el carrer dels Valls, Ample, dels Valls d'en Colomer, Trinitat Aldrich, Cavallers i plaça de la Llibertat, on s'ha documentat més muralla.

De la torre, la part conservada és una planta rectangular amb una amplada màxima de 2,20 metres i una llargada de 4,60. També hi ha diferents punts de muralla del segle XIV i diverses canalitzacions, que correspondrien al segle XIX. En tot cas, hi ha certes estructures de les quals no s'ha pogut determinar ni el seu funcionament ni la seva cronologia.

La muralla de la Bisbal es va començar a construir a final del segle XIII i es va acabar la segona meitat del segle XIV.