El Teatre Municipal de Palafrugell acollirà aquest diumenge, a les 7 de la tarda, l'acte de presentació del llibre Crònica d'un any 2014 i el de lliurament dels premis "Peix Fregit" i "Palafrugellenc de l'Any", que organitza, en el seu 32è aniversari, l'Equip Crònica d'un Any i Edicions Baix Empordà, amb el suport de l'Ajuntament.

El llibre, que recull i il·lustra les informacions que han estat notícia a la població els darrers dotze mesos, serà presentat per George Carner, exrepresentant de l'Agència per al Desenvolupament Internacional dels EUA en diversos països i davant del Comitè d'Ajuda per al Desenvolupament de l'OCDE a París.

El premi Peix Fregit a una trajectòria serà atorgat a Enric Vigas Bonany i els guardons Palafrugellenc de l'any seran lliurats a Joan Abellí Baulida, Montse Bonent Ricart, Coral Els Virolets, Josep Costa Sobrepera, Pere Creixell Cabeza i Xavier Nicolazzi Angelats, Joan Deulofeu Carreras, Dolors Fusellas Casadellà, Antoni Mas Bou i Joan Tané Casadevall. La millor iniciativa de l'any ha estat considerada la cursa benèfica Oncotrail.

A Enric Vigas se li reconeix tota una vida dedicada al món del suro, impulsant des de Palafrugell la creació de l'Associació d'Empresaris Surers de Catalunya (Aecork), amb seu a la vila, i assumint-ne la presidència al llarg de 21 anys. També, per ostentar la presidència, des del març del 2010, de la Confederació Europea del Suro, Celiège, la gran patronal del sector al continent, des de la qual ha impulsat iniciatives com ara el Systecode, un sistema de garantia de qualitat que certifica tot el procés d'elaboració, des de l'extracció fins al tap acabat, amb controls de qualitat molt exigents i la implantació de bones pràctiques en el sector.

Un altre element que el va mereixedor del guardó és que es tracta de la quarta generació d'una de les nissagues històriques del suro a Palafrugell, amb una empresa de més de 125 anys, en l'actualitat capdavantera en innovació i tecnologia puntera en el sector. A més, Vigas ha fet del suro molt més que un negoci, per considerar-lo un ecosistema humà que integra economia, ecologia, costums, tradicions i gastronomia, ja que el suport a la tradició i la cultura formen part també del seu tarannà. I així ho ha demostrat, tant en els escenaris com a actor de teatre amateur, com també amb la seva contribució a recuperar i consolidar l'havanera tant com a cantaire.