L'Àrea Privada de Caça (APC) de Calonge, en col·laboració amb els Agents Rurals i la Policia Local de Castell-Platja d'Aro, han realitzat una batuda de porc senglar al paratge de Mas Semí de Platja d'Aro per reduir la població d'aquest animal que es concentra en aquesta zona i que causa destrosses en les urbanitzacions de l'entorn i un al risc d'accidents. En total, els caçadors van abatre 15 exemplars, dels quals quatre eren mascles i 11, femelles joves, d'entre 25 i 70 quilograms.

La batuda es va fer amb la coordinació de la Policia Local i dels Agents Rurals donada la complexitat de l'espai en què es va realitzar ja que va afectar tant zona forestal com urbana, de manera que s'havia de garantir la seguretat dels veïns. Per aquest motiu, abans de l'actuació es va fer una reunió per establir uns criteris de seguretat amb una inspecció in situ de les diferents parades que es van establir. Els agents policials es van encarregar de controlar els camins i carreteres de la zona i els Agents Rurals, de controlar que les parades estiguessin en els llocs correctes i de supervisar la batuda.

Aquesta actuació, va informar el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, és necessària per evitar l'assentament d'aquests animals en un espai que consideren segur, on no són molestats i tenen un accés fàcil al menjar. En tot cas, la problemàtica del senglar és difícil de gestionar ja que n'hi ha una gran quantitat.

Els principals problemes que ocasionen els senglars en aquesta zona de les Gavarres són a les urbanitzacions, on provoquen destrosses als jardins particulars de les urbanitzacions Mas Semí i Mas Nou. També havien ocasionat accidents de vehicles a les carreteres, com fa un parell de mesos a la que uneix Castell d'Aro amb Sant Feliu de Guíxols. A més, se'n veuen sovint a la rotonda dels xais.

Donat el bon resultat de la batuda, sense cap incident, s'ha programat una nova cacera el proper mes de febrer.

A banda d'aquesta actuació, els Agents Rurals han fet aguaits nocturns en què han eliminat mitja dotzena d'exemplars, prevalent igualment les condicions de seguretat. La captura és molt complicada perquè la zona es troba al límit entre la trama urbana i el terreny forestal.