Tots els grups municipals de l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà van aprovar en el ple d'aquest dimarts un manifest en què expressen el seu acord amb la necessitat "d'acabar la construcció i la posterior posada en funcionament, el més aviat possible, de la futura Biblioteca Comarcal", sobre la qual existeix una sentència que n'ordena l'enderroc. El manifest va ser proposat per la plataforma ciutadana "A la Bisbal, una Biblioteca com cal". L'acord de la declaració institucional es traslladarà a la Generalitat i als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya.

El portaveu d'ERC, Lluís Sais, va celebrar la unanimitat en aquest assumpte perquè "reafirma la voluntat del consistori d'acabar el més aviat possible l'equipament". Pels socialistes, Òscar Aparicio va dir que d'aquesta manera "no hi hagi cap dubte" a la ciutadania que cap dels grups municipals vol que s'enderroqui el que s'ha fet fins ara de la Biblioteca Comarcal.

Les obres del complex cultural estan aturades des del darrer trimestres de 2012, quan l'Ajuntament va decidir parar-es perquè no rebia els diners que hi havia de posar la Generalitat -i que fins aleshores havia avançat l'administració local-. Durant aquesta aturada i mentre s'intentava resoldre, va arribar la primera sentència que declarava irregular el volum que ha d'acollir la Biblioteca. Pròximament, l'Ajuntament reprendrà les feines de l'espai de l'escorxador.