Els grups de CiU i PSC-CP del Baix Empordà van signar ahir al matí un acord per governar en coalició el Consell Comarcal durant la legislatura 2015-2019, un ens que -tal com s'especifica ja en el pacte- liderarà el convergent Joan Català (CDC). En aquest acord també es van detallar tres vicepresidències, la primera de les quals serà per al socialista "scar Aparicio (PSC-CP); la segona l'ocuparà l'alcalde de Gualta, Jaume Fontdevila (UDC); i la tercera serà per a Jordi Soler (CDC), alcalde de Calonge. «S'ha arribat a un acord amb la formació del PSC, per tal de garantir la continuïtat en els projectes engegats i alhora, per incorporar millores en els serveis que s'ofereixen als ciutadans de la comarca» va remarcar el portaveu de CiU, Joan Català.

Per la seva banda, "scar Aparicio, portaveu de PSC-CP, va assenyalar que aquest acord «garanteix l'estabilitat durant quatre anys al Consell Comarcal del Baix Empordà». També Xavier Dilmé, president d'UDC del Baix Empordà va dir que la «bona feina realitzada els darrers quatre anys no només permetia aquest acord, sinó que aconsellaven repetir-lo.»

El Ple de constitució del nou Consell Comarcal es farà el 5 de juliol a les dotze del migdia, a la Sala de Plens d'aquest ens.