Un veí de Forallac va perdre la vida ahir de matinada a Fontanilles quan per causes que es desconeixen mentre estava conduint va sortir de la via. A causa d'aquesta maniobra va acabar envestint la tanca de seguretat de la carretera C-31, via que uneix els pobles de Torroella de Montgrí amb Pals.

L'home, que anava sol en el vehicle, va morir a l'acte i malgrat l'arribada dels efectius d'emergències no van poder fer res per salvar-li la vida. La víctima tenia 50 anys, es deia David Harvey i tenia nacionalitat britànica. Residia al Mas Sureda de Sant Climent de Peralta, en el terme municipal de Forallac.

Els serveis d'emergències van rebre l'avís al voltant de tres quarts de cinc de matinada que a l'alçada del quilòmetre 344,7 de la C-31 al seu pas per Fontanilles hi havia un cotxe -un Volkswagen Golf- que havia xocat contra la tanca de seguretat de la carretera. Al lloc dels fets, ràpidament s'hi van desplaçar sis patrulles dels Mossos d'Esquadra, tres dotacions dels Bombers i dues ambulàncies del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM).

Quant a l'afectació viària, es va circular amb pas alternatiu per la C-31 durant gairebé dues hores. Quan passaven set minuts de le set del matí, es va normalitzar la circulació a Fontanilles, segons va informar el Servei Català de Trànsit.

Aquest sinistre viari mortal es va produir quan no havien passat ni 48 hores d'un altre accident de trànsit on va perdre la vida una jove de 18 anys després de bolcar amb el tot terreny a la N-260 a Besalú. El sinistre viari de dissabte va deixar també una persona ferida greu i dues ferides menys greus.

Amb aquests dos accidents de trànsit mortals, a la xarxa viària de la província de Girona ja han perdut la vida 21 persones amb el que portem d'any. Les dues darreres víctimes van morir durant aquest mes de juliol: la d'ahir a la C-31 al seu pas per Fontanilles i la del dissabte, a la N-260 a l'alçada de Besalú.