El jutjat contenciós administratiu número tres de Girona ha desestimat la petició de mesures cautelars que l'exgerent de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, Sergi Baulida, va sol·licitar respecte de la suspensió d'un any i un mes de suspensió de feina i sou de la corporació perquè se'l va considerar autor d'una falta molt greu d'assetjament laboral contra personal municipal. Baulida va interposar un recurs contenciós administratiu contra la resolució de l'expedient disciplinari que el sanciona -la considera «injusta» i amb defectes de forma- i, alhora, va demanar les mesures cautelars perquè se suspengués l'aplicació de l'any i un mes sense sou ni feina fins que es resolgués el contenciós.

Segons consta a la resolució del jutjat, del passat 30 de juny, Baulida va al·legar que l'aplicació de la sanció li produiria uns perjudicis «irreparables (...) per ser-li necessària la retribució per mantenir la unitat familiar i per seguir cotitzant a la Seguretat Social». I afegia que l'aplicació o no de la sanció no afectava l'interès general.

Respecte del primer punt, la interlocutòria assenyala que Baulida «no ha justificat ni provat» el perjudici que li pot suposar l'amplicació de la sanció ni els danys irreparables que li pot produir. L'exgerent ocupa actualment a l'Ajuntament de Torroella una plaça de tècnic d'administració general a l'àrea econòmica municipal, on acudeix un dia a la setmana. En aquest sentit, el jutjat afegeix que la dedicació d'un dia a la setmana a l'Ajuntament no ha de ser un «obstacle perquè l'administració aboni les retribucions deixades de percebre en el cas en què l'actor (Baulida) obtingui una resolució favorable als seus interessos» en el contenciós administratiu, és a dir, si anul·len la sanció. La interlocutòria precisa que Baulida «tampoc acredita una situació financera necessitada que li impedeixi afrontar» un any i un mes sense el salari de l'Ajuntament de Torroella.

Quant a l'afectació a l'interès general, el jutjat recorda que Baulida va fer públic l'Informe Brubaker. En aquest punt, la interlocutòria indica que el fons de la resolució de la sanció -per una suposada falta d'assetjament laboral- justifica que s'apliqui per «la necessitat de preservar el servei públic afectat, concretament la tranquil·litat laboral i emocional dels funcionaris que van ser objecte de seguiment i que va concloure amb el Brubaker, que va adquirir especial rellevància en els mitjans periodístics». La desestimació no és ferma i Baulida hi pot interposar un recurs d'apel·lació