Arranca la 50a Cantada d'Havaneres

04.08.2015 | 15:51
Els membres de la comissió de les havaneres.

El Departament de Cultura i l'Ajuntament de Palafrugell han acordat la creació de la comissió que treballarà en l'organització dels actes de celebració del 50è aniversari de la Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell. La comissió estarà presidida pel conseller de Cultura i tindrà com a objectiu potenciar l'havanera i la cultura popular com a motor econòmic.

Ambdues institucions han signat un protocol de col·laboració per tal d'impulsar l'organització de la 50a Cantada, que serà el 2 de juliol de 2016. Van participar en la reunió el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; l'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández; el director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural, Lluís Puig; el regidor de Promoció Econòmica de Palafrugell, Albert Gómez i la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Palafrugell, Maria Teresa Frigola.

La Cantada de Calella de Palafrugell és un dels esdeveniments més coneguts de Catalunya. Aquest acte, que té els seus orígens l'any 1966 amb una trobada de cantaires a la taverna de Can Batlle, va tenir ja des de l'inici un gran èxit i això va obligar als organitzadors a repetir l'acte a la platja d'en Calau. A partir de l'any 1969, l'Associació d'Amics de Calella, organitzadora de la Cantada en aquell moment, va decidir traslladar-la a la plaça del Port Bo.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema