El govern de Palafrugell vol restringir el trànsit al passeig de Llafranc

La inversió correrà a càrrec de l'Ajuntament i s'executarà en dos anys: el 2016 i el 2017

12.09.2015 | 06:30
Imatge d´arxiu del passeig de Llafranc, que tindrà una renovació completa.
Imatge d´arxiu del passeig de Llafranc, que tindrà una renovació completa.

El procés participatiu per a la reforma del passeig de Llafranc quedarà enllestit entre aquest mes i el proper, quan s'ha de celebrar la darrera sessió, ha exposat el batlle de Palafrugell, Juli Fernández (PSC). En aquesta darrera sessió, ha afegit l'alcalde, l'equip redactor del projecte -que és extern- exposarà als veïns la seva proposta, la qual ha d'haver elaborat a partir de les aportacions que s'han fet en les sessions de participació. En tot cas, Fernández ha puntualitzat que hi ha uns paràmetres que ha de regir la reforma: optimitzar l'espai de vianants i reordenar-ne el trànsit de vehicles de motor perquè tingui una caràcter més peatonal; i regularitzar l'ocupació de la via pública, és a dir, de les terrasses dels establiments de restauració que hi ha.
Juli Fernández ha explicat que la darrera sessió del procés participatiu del passeig de Llafranc s'ha de celebrar abans d'acabar l'octubre perquè l'import de l'execució del projecte ja s'inclogui en el pressupost municipal de l'any que ve. En tot cas, ha precisat que l'execució de la reforma es farà en dos anys: el 2016 i el 2017, de manera que el pressupost de l'obra es dividirà en aquests dos exercicis.
Fernández ha manifestat que encara es desconeix l'import de l'obra ja que estan a l'espera del projecte que presenti l'equip redactor, però sí que ha volgut deixar clar que els veïns del carrer no hauran de pagar res ja que no hi ha haurà contribucions especials. És a dir, l'Ajuntament finançarà totalment l'obra -amb les subvencions que pugui aconseguir.

Participació dels veïns
El batlle ha relatat que l'equip redactor del projecte ha pres nota de les aportacions que els veïns han fet en les tres sessions de participació ciutadana i, a partir dels missatges que han rebut, han d'elaborar la proposta que es presentarà en les properes setmanes, moment en el qual es veurà si els afectats hi estan d'acord.
Fernández ha afegit que la reforma del passeig de Llafranc ja toca pel temps que porta construït i perquè la renovació dels de Tamariu i de Calella ja s'ha dut a terme. El tram que es cobrirà amb aquest projecte és el comprès entre el pont que es troba la costat de l'hotel Llevant i l'entrada al port de Llafranc.
L'objectiu principal de l'actuació és que el passeig de Llafranc esdevingui un espai peatonalitzat ja que actualment hi circula un volum excessiu de vehicles, entén Juli Fernández. Per aconseguir-ho, a més de l'obra que s'hi faci arran del projecte, es restringirà l'accés de vehicles, permetent el pas als veïns, als autoritzats al port i a persones que hi tenen l'aparcament. La modalitat per aplicar la restricció -càmera lectora de matrícules, barrera, pilona- és un element que s'ha d'estudiar i decidir, ha afirmat l'alcalde de Palafrugell.

També al Promontori
Quant a la reordenació de les terrasses que hi ha a les voreres del passeig, el batlle ha declarat que en alguns casos pot ser que suposi la reducció dels metres quadrats d'ocupació, però que pot ser que es recuperin per un altre costat.
Aquesta reorganització també afectarà la del plaça Promontori. En aquest punt, la concentració de cadires i taules de terrasses d'establiments de restauració es elevat i així ho veu Fernández, de manera que el projecte contemplarà la recuperació de l'espai per al públic.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Sant Feliu de Guíxols projecta un aparcament de 600 places
Sant Feliu de Guíxols projecta un aparcament de 600 places

Sant Feliu de Guíxols projecta un aparcament de 600 places

El govern engega el procés perquè sigui una realitat en dos anys i s'enterri el debat de fer-lo...

El nou passeig de l´Estartit serà presentat al desembre o al gener

El nou passeig de l´Estartit serà presentat al desembre o al gener

Afectarà l'àmbit que és competència de Ports, des del moll fins a la rotonda del torrent d'en Planes

La recerca a Sant Antoni dels desapareguts no aporta noves pistes

La troballa de roba i objectes que van fer els Mossos d'Esquadra fa pocs dies i aquest cap de...

Un decret de Sais sobre Sorea engega una nova polèmica amb l´oposició

Sais ha afirmat que l'únic acord que pren en el decret és treure aquest import -que correspon al...

ERC de Palafrugell vol que l´Ajuntament anul·li la llicència del Golfet

ERC de Palafrugell vol que l´Ajuntament anul·li la llicència del Golfet

El ple de la corporació debatrà avui una moció presentada pels republicans perquè el permís...

Suspenen la recerca de la parella desapareguda fa dotze dies a s´Agaró

La mala visibilitat i el fort onatge han obligat els serveis d'emergència a retirar-se de la zona

Enllaços recomanats: Premis cinema