Sant Feliu projecta l´ampliació de la zona industrial del municipi

L'Ajuntament preveu la construcció de mig centenar de naus en el sector Bujonis

28.09.2015 | 07:10
A la dreta de la imatge, l´espai on es projecta desenvolupar el nou polígon industrial.
A la dreta de la imatge, l´espai on es projecta desenvolupar el nou polígon industrial.

Sant Feliu de Guíxols treballa en l'ampliació de la zona industrial municipal. El regidor d'Urbanisme, Josep Saballs (Tots per Sant Feliu), ha informat que un promotor treballa amb l'Ajuntament el desenvolupament d'un nou sector industrial al sector Bujonis, el qual ha de suposar la creació de mig centenar de naus industrials. Saballs ha explicat que durant aquest mes d'octubre la Junta de Govern local ha de valorar el pla de millora urbana per al desenvolupament del sector, un document que ha de presentar l'empresa promotora i única propietària dels terrenys afectats. El regidor d'Urbanisme ha afegit que aquest projecte ha de permetre reubicar moltes de les empreses industrials que actualment estan dins del casc urbà, algunes d'elles fora d'ordenació urbanística.

El primer pas de l'Ajuntament per a la construcció del nou sector industrial el va fer en el ple d'aquesta setmana amb la modificació puntual del POUM al sector Bujonis Industrial Nord (per ubicar-ho, es tracta de l'àmbit que hi ha just al darrere de la zona comercial que comprèn dos grans supermercats i comerços a l'entrada per Vilartagues-Ronda Nord), la qual va ser aprovada per unanimitat. La modificació té per missió definir el vial d'accés, connectar també la rotonda de la carretera C-65 (la que té instal·lada la pantalla lluminosa) fins la carretera de Mas Trempat i, d'altra banda, ajustar els límits del sector a les característiques del terreny, ampliant l'àmbit de protecció de la Pineda d'en Rabell. 

La formació del nou vial completa la xarxa viària secundària de la zona industrial i ha de millorar les condicions d'accessibilitat i centralitat dels sectors d'activitats econòmiques. Aquesta aprovació, doncs, se centra essencialment en el disseny dels vials que han de configurar aquest sector.

Saballs ha exposat que des que es va construir fa 30 anys el polígon industrial que existeix actualment, no ha s'ha fet cap sector industrial més. Així doncs, amb el pas del temps s'ha demostrat que l'espai existent ha estat insuficient per cobrir les necessitats industrials del municipi, de manera que durant aquest temps moltes indústries locals han marxat a d'altres municipis per poder mantenir i desenvolupar la seva activitat.

Saballs ha recordat que el desenvolupament d'un nou sector industrial és un de les peticions dels industrials ganxons que tenen l'activitat en el casc urbà ja que, per exemple, no poden ampliar-la o l'accés per als camions és complicat. Alhora que hi ha indústries que no compleixen la reglamentació urbanística. La voluntat de l'Ajuntament és procurar que tota la indústria ubicada a la ciutat es traslladi cap aquest sector un cop les naus estiguin construïdes.

El màxim responsable de l'àrea urbanística de l'Ajuntament ha detallat que entre les activitats que actualment acull el nucli urbà ganxó hi ha les de fabricació, de petits tallers de fusteria o lampisteria, i d'empreses dedicades al material de la construcció.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

La foto de familia dels guardonats d'ahir
Marian Muro rep el Timó d´Or del Gremi d´Hostaleria

Marian Muro rep el Timó d´Or del Gremi d´Hostaleria

El Gremi d'Hostaleria de la Costa Brava Centre va celebrar ahir al vespre a Platja d'Aro la 36a...

Insten el Govern a ampliar la zona PEIN als sectors Rodors i Roca Blanca

La comissió de territori del Parlament de Catalunya ha aprovat instar el Govern...

La Bisbal aprova el projecte de la biblioteca per regularitzar-la

La Bisbal aprova el projecte de la biblioteca per regularitzar-la

Serà el jutge, però, el que determinarà si amb aquesta tramitació es compleix la sentència

Sant Feliu projecta un aparcament de 598 places a la Corxera

Sant Feliu projecta un aparcament de 598 places a la Corxera

L'equip de govern vol posar fi al debat sobre aquesta instal·lació a la vila i enterrar la...

III Caminada contra el càncer de mama a Santa Cristina d´Aro

III Caminada contra el càncer de mama a Santa Cristina d´Aro

El punt d'igualtat de Santa Cristina d'Aro va organitzar aquest dissabte la III Caminada Solidària...

Platja d´Aro acull la primera desfilada canina de Galgos 112

Platja d´Aro acull la primera desfilada canina de Galgos 112

Platja d'Aro va acollir diumenge la primera desfilada canina, organitzada per l'entitat Galgos...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema