L'equip de govern de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí (CiU i ERC) preveu aplicar una rebaixa del 8% en la taxa d'escombraries al llarg d'aquest mandat, fet que suposarà un estalvi per a la ciutadana que voltarà els 600.000 euros en quatre anys. Aquesta mesura té com a objectiu disminuir la pressió fiscal mitjançant la reducció d'una taxa que afecta directament tota la població, han informat fonts municipals.

La rebaixa s'aplicarà progressivament a raó d'un 2% anual, fins arribar al 8%. De cara al 2016, aquesta reducció es complementarà amb la congelació de tots els impostos i taxes municipals, a excepció de l'ocupació de via pública a Torroella de Montgrí, que es reduirà un 10%. Fins ara, aquesta bonificació només era aplicable als establiments que tinguessin obert més de set mesos. Ara, però, es generalitza a tots, amb independència del termini de l'ocupació.

Segons ha explicat el regidor de Serveis i d'Hisenda, Josep Maria Rufí (ERC), una de les principals prioritats de l'equip de govern és la de contribuir, amb mesures concretes, a la dinamització local. Això passa per la contenció i disminució de la càrrega fiscal, però també per l'aplicació de mesures directament relacionades amb el foment de l'ocupació, la promoció exterior, la formació i l'atenció als col·lectius més vulnerables.

Rufí sosté que l'Ajuntament ha de mantenir un paper molt actiu en el procés de recuperació econòmica local i considera que la disminució de la pressió fiscal ajuda les famílies a disposar de més liquiditat per al seu dia a dia. Rufí confirma que la hisenda municipal segueix una evolució positiva, per bé que durant el mandat es continuarà prioritzant la contenció i la racionalització de la despesa. Aquesta línia de treball i política fiscal s'han de veure reflectides en els pressupostos municipals per al 2016.

De la taxa d'escombraries, la rebaixa també es podrà fer efectiva pels bons resultats obtinguts amb la recollida selectiva durant els primer mesos de funcionament del nou servei, que va entrar en marxa el novembre passat. El canvi de concessionari i de sistema aplicat a la recollida ha permès incrementar notablement les tones de residus valoritzables i reduir els residus que es porten a l'abocador, cosa que també ha comportat una reducció de la factura per aquest concepte.