L'equip de govern de Sant Feliu de Guíxols (TSF, ERC i PSC) va aprovar ahir definitivament el pressupost per aquest any, amb l'abstenció dels grups municipals de l'oposició. L'aprovació es va fer amb la desestimació de les al·legacions que hi havia presentat tres dels sindicats amb representació a l'Ajuntament ganxó: UGT, CSIF i SPPM. També ahir, UGT va enviar una carta a tots els regidors on retreu a l'actual govern "una clara demostració de menyspreu sectari" perquè s'han assabentat per la premsa que les al·legacions que havien presentat serien desestimades.

El sindicat també carrega contra Comissions Obreres en una guerra entre sindicats que es reprodueix des de fa quasi un any. En aquest sentit, UGT contraposa els sindicats que "sempre hem apostat per la negociació i el diàleg com a via per a solucionar els conflictes, al contrari d'altres forces sindicals (en clara referència a CCOO) i que tal com sembla, tampoc vol fer aquest govern municipal. De fet, UGT també parla d'una "estratègia politicosindical" que CCOO presentés al·legacions a la primera aprovació inicial del pressupost -que va tirar endavant l'anterior govern-, que va ser estimada per l'actual govern i que va obligar a iniciar de nou la tramitació.

El regidor de MES, Pere Albó, va exposar que amb aquesta carta "la pau social que volia aconseguir l'actual govern no només no s'ha aconseguit, sinó que s'han fet passes enrere". I va afegir-se a la teoria d'UGT que l'equip de govern és més pròxim a CCOO: "Volien agradar a CCOO, i han espatllat la pau social". El regidor d'Hisenda, Josep Melcior Muñoz, va respondre que en el ple es debatia el pressupost i que, per tant, no faria valoracions públiques de la carta de la UGT.