L'equip de govern de Torroella de Montgrí (CiU?i ERC) va desestimar el passat mes de setembre l'expropiació dels terrenys que fins aquest estiu van allotjar un aparcament públic al carrer del Riu Ter. Malgrat que el mes de juliol l'alcalde Jordi Cordon (CiU) va comunicar per escrit a la propietat que l'Ajuntament es comprometia a expropiar les dues finques que l'integren, el setembre es va fer enrere i va anunciar-li que desestimava l'opció. L'alcalde ha comentat que van decidir aparcar l'expropiació forçosa sense cap raó en concret. La pèrdua d'aquest aparcament suposa per a la vila de Torroella de Montgrí la pèrdua d'un aparcament important per la seva gran capacitat, i més ara que s'acosta la Fira de Sant Andreu, les activitats de la qual ocupen places per a vehicles que hi ha a l'entorn de l'Espai Ter. Els darrers anys també ha acollit les fires i les barraques de la Festa Major.

La decisió de l'Ajuntament de no seguir endavant amb l'expropiació dels terrenys va sorprendre la propietat ja que a finals de setembre va rebre una carta signada pel batlle en què se'ls comunicava aquest descart. De fet, les dues parts estaven d'acord en tirar-la endavant després que no haguessin arribat a un acord en una operació de compra-venda. El compromís per a l'expropiació el va fer l'alcalde arran de la petició a la propietat que cedís l'espai fins a la Festa Major (el contracte de lloguer dels terrenys s'havia acabat el passat 30 de juny). La propietat, que vol restar en l'anonimat, ha explicat que van accedir a cedir l'espai a l'espera de l'expropiació.

No obstant això, la propietat està molesta amb el comportament del batlle en la negociació per la compra-venda dels terrenys però, sobretot, en la justificació que va donar perquè la compra-venda de la parcel·la, d'uns 30.000 metres quadrats, no arribés a bon port: «L'Ajuntament no podia accedir a les pretensions econòmiques de la propietat». Certament, la diferència en les taxacions que les dues parts havien presentat era important: la de l'Ajuntament era de 460.000 euros, mentre que la del privat era d'1,99 milions d'euros.

La propietat ha volgut manifestar respecte de les taxacions i de les paraules de Cordon que «érem conscients que l'import de la nostra taxació era una quantitat molt important per l'Ajuntament de Torroella, que era massa elevat; i per això ens vam oferir a negociar per arribar a una entesa en el preu i també en la modalitat de pagament». En aquest sentit, el privat ha afegit que «no ens vam plantejar ni un milió d'euros ni vam posar cap xifra sobre la taula», per la qual cosa lamenta les paraules de l'alcalde, ja que considera que a ulls de l'opinió pública els responsabilitza del fracàs de l'operació per motius econòmics.

L'alcalde ha respost que l'Ajuntament, com a administració, no pot negociar el preu d'una finca quan té la taxació d'un pèrit extern: «Seria il·legal que l'alcalde signés una compra per un preu superior al de la valoració oficial». La propietat, però, ha exposat que abans d'arribar a l'expropiació van insistir en demanar una tercera valoració, cosa que va obtenir una resposta negativa.

La propietat ha insistit que «ens hem sentit menystinguts perquè sempre hem anat de cares i hem estat disposats a negociar» i, en canvi, l'alcalde no ha complert el compromís de l'expropiació i consideren que els ha posat entre les potes dels cavalls a ulls del poble. El lloguer dels terrenys ha estat de cinc anys, pel qual la propietat en va començar cobrant 600 euros i, ara, en percebia 661 (en cap cas, un lloguer superior ha afirmat la propietat). Finalment, la propietat es queixa que l'Ajuntament no va desallotjar l'espai, que van haver de ser ells els que el tanquessin i que no hi hagi retornat la terra agrícola que hi havia.