L´oposició de Torroella detecta dissensions dels socis de govern

Critica que ERC els va presentar dues propostes de pressupost sense el consens de CiU

02.11.2015 | 07:19
Rufí (a l´esquerra) i Cordon, el passat juny en acordar el pacte.
Rufí (a l´esquerra) i Cordon, el passat juny en acordar el pacte.

L'equip de govern de Torroella de Montgrí (CiU i Esquerra) busca consensuar amb l'oposició els pressupostos per a l'any que ve per tal d'aconseguir el vot que els falta per assegurar-se tirar endavant, ja que està en minoria respecte de l'oposició. Aquest divendres, l'alcalde, Jordi Cordon (CiU), i el regidor d'Hisenda, Josep Maria Rufí (ERC), els van enviar la proposta del govern. Segons els quatre grups de l'oposició, és la tercera que reben des del govern i confien que aquesta sí que estigui consensuada entre els socis, cosa que no va passar amb les dues anteriors, coincideixen a destacar els seus portaveus, Jordi Colomí (UPM), Robert Huertas (CUP), Sílvia Comas (LEST) i Gregori Sarquella (COET).
Sobre aquest assumpte, l'alcalde només ha comentat que l'oposició té ara sobre la taula un pressupost tramès per ell i Rufí; mentre que el republicà tira pilotes fora en afirmar que la primera proposta -segons entén l'oposició- era un simple esborrany de la definitiva.
L'oposició veu una dissensió important entre els dos socis de govern que pot haver-se reconduït aquest darrer tram de setmana amb un acord pels pressupostos. "Fins ara semblava que anaven prou units, no se'ls veien diferències significatives", ha comentat Huertas, que entén, com la resta de l'oposició, que les costures del govern comencen a descosir-se.
Colomí ha explicat que en 15 dies han rebut tres propostes de pressupostos per al 2016. Les dues primeres lliurades per Rufí van tenir la immediata resposta de Cordon, que els comunicava que no hi estava d'acord: "Vaig demanar que ens passessin una proposta consensuada per l'equip de govern per evitar que vingués l'alcalde i digués que no estava d'acord amb el pressupost entregat per Rufí, com havia passat dues vegades".
Sarquella manifesta la mateixa situació i afegeix que COET va ?reunir-se separadament amb Rufí i, després, amb Cordon. El regidor de l'oposició ha comentat també que en la primera proposta no quadraven els ingressos i les despeses. Finalment, Sílvia Comas nega que el primer document que van rebre fos un esborrany, com sosté Rufí, sinó una proposta, i respecte de les diferències dels socis de govern, afirma que l'alcalde li va comentar que la segona proposta tampoc estava consensuada entre CiU i ERC.

El govern "està bé"
Cordon no ha entrat a valorar si existeixen aquestes discrepàncies amb Rufí; tan sols que l'oposició té ara una proposta signada pels dos i que el pacte de govern "funciona, està bé". El regidor d'Hisenda tampoc hi ha entrat, i ha assegurat que la primera proposta era un esborrany -pel qual esperava rebre propostes de l'oposició, diu- i que la darrera "és la proposta del govern", molt semblant a l'esbor?rany inicial, ha conclòs.
Malgrat les paraules de Cordon i Rufí, l'oposició veu un escenari de govern insostenible i de manca de confiança entre els dos caps de llista on el republicà no té en compte el convergent. Una situació propícia perquè brotin les renyines que a l'anterior mandat van exposar-se obertament quan Cordon era batlle i Rufí, cap de l'oposició.
La previsió del govern era aprovar el pressupost en el ple d'aquest mes de novembre, però ho ha descartat, ja que no té la seva aprovació assegurada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Recreació del futur aparcament de la Corxera.
Sant Feliu projecta un aparcament de 598 places a la Corxera

Sant Feliu projecta un aparcament de 598 places a la Corxera

L'equip de govern vol posar fi al debat sobre aquesta instal·lació a la vila i enterrar la...

III Caminada contra el càncer de mama a Santa Cristina d´Aro

III Caminada contra el càncer de mama a Santa Cristina d´Aro

El punt d'igualtat de Santa Cristina d'Aro va organitzar aquest dissabte la III Caminada Solidària...

Platja d´Aro acull la primera desfilada canina de Galgos 112

Platja d´Aro acull la primera desfilada canina de Galgos 112

Platja d'Aro va acollir diumenge la primera desfilada canina, organitzada per l'entitat Galgos...

L´Ajuntament defensarà que l´alçada del xalet del Golfet és correcta

L´Ajuntament defensarà que l´alçada del xalet del Golfet és correcta

L'alcalde de Palafrugell sosté que la Generalitat «s'equivoca» en algunes irregularitats detectades...

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any vinent

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any vinent

Ricard Font es compromet a estudiar els suggeriments del territori sobre les carreteres i diu que...

Sant Feliu de Guíxols projecta un aparcament de 600 places

Sant Feliu de Guíxols projecta un aparcament de 600 places

El govern engega el procés perquè sigui una realitat en dos anys i s'enterri el debat de fer-lo...

Enllaços recomanats: Premis cinema