La candidata del PP per Girona al Congrés dels Diputats, Concepció Veray, va reunir-se ahir amb una representant dels veïns de la urbanització dels Griells, a l´Estartit, arran dels danys que ha patit el passeig com a conseqüència dels temporals de llevant. Allí, Veray va comprometre que «el Govern del PP invertirà 190.000 euros en obres d´emergència al passeig dels Griells» i va afirmar que els treballs per arreglar els desperfectes de la llevantada del mes d´octubre «començaran abans d´acabar aquest mes de novembre».

La candidata popular va assegurar també que la problemàtica que pateix el passeig -la platja desapareix i les onades dels temporals impacten contra l´escullera-?requereix «una solució que vagi més enllà dels arranjaments puntuals que es puguin anar fent», de manera que va manifestar el compromís del seu partit «a dur a terme un estudi exhaustiu sobre la problemàtica actual que ens permeti poder elaborar i definir un projecte que doni una solució definitiva a tota aquesta problemàtica». I va afegir que hi tindrien en compte el projecte que ha elaborat un dels veïns, que és gèoleg.

Veray va dir que el Govern de Madrid també actuarà en el passeig del Molinet i va mostrar-se convençuda que les obres de construcció «es licitaran en breu i per tant es podran dur a terme durant el primer semestre del 2016». Els treballs suposen una inversió de 1,2 milions d´euros.

Veray va fer un repàs de les actuacions més importants dutes a termes pel Ministeri d´Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, a través de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar, a la comarca del Baix Empordà, i va destacar que «després d´anys d´espera» hanconstruït la passarel·la de vianants a la zona de Cap Roig del camí de ronda de Calonge, el condicionament d´aquest mateix camí de ronda a Torre Valentina, la rehabilitació ambiental de la cala Sa Tamardia i la construcció de l´escala d´accés a la platja del Castell ambdues de Palamós, el condicionament d´un tram del camí de ronda d´Aigua Xelida.