Platja d´Aro busca actuar en el carrer Gavines de Sant Feliu

15.02.2016 | 07:12

El carrer de les Gavines, a Sant Pol, és motiu de discussió i negociació entre els ajuntaments de Castell-Platja d'Aro i Sant Feliu de Guíxols. Els edificis de la part esquerra -mirant al nord- pertanyen al municipi de Platja d'Aro, mentre que la resta és ganxona. En bona part del carrer, les façanes dels edificis de Platja d'Aro segueixen la línia dels límits entre els municipis. Aquest aprofitament del terreny ha provocat que uns veïns que paguen l'IBI a Platja d'Aro, quan surten al carrer posin el peu directament a Sant Feliu, cosa que es tradueix en mancances, ja que no tenen voreres i s'ha de fer o renovar el clavegueram, enllumenat, entre d'altres serveis.
Per un costat, hi ha una disputa en els termes, ja que l'Ajuntament de Platja d'Aro demana que el límit de Sant Feliu retrocedeixi quatre o cinc metres, l'espai suficient per actuar-hi i dotar els seus ciutadans dels serveis que reclamen, alhora que quedaria clar qui n'és el responsable. Sant Feliu, però, vol mantenir els mateixos límits que hi ha, els de l'antic Camí Ral de Sant Pol. La disputa es troba pendent de resolució de la Generalitat des del 2007. Vist que pot anar per llarg i ateses les queixes dels veïns de Platja d'Aro, els dos governs s'han assegut per, independentment del que resolgui la Generalitat, tancar un acord que permeti a Platja d'Aro actuar. Recentment, veïns i representants dels dos governs es van trobar a l'Ajuntament ganxó. El regidor d'Urbanisme de Platja d'Aro, Pep Solé, ha comentat que dijous hi va haver una altra reunió que va qualificar de positiva.
El seu homòleg ganxó, Josep Saballs, ha afegit que l'acord s'ha de vehicular a través d'un conveni. Aquest pacte hauria de permetre a Platja d'Aro fer intervencions en aquest carrer, territori de Sant Feliu, l'Ajuntament del qual podria fer-se càrrec del manteniment. Solé precisa que és un tema complex i ha afegit que a més de temes d'urbanització, també s'haurian d'ordenar els usos. La intenció d'intervenir-hi de Platja d'Aro no és nova, ja que té un projecte fet del 2004.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Sant Feliu de Guíxols projecta un aparcament de 600 places a la Corxera

L'equip de govern engega el procés perquè les obres siguin una realitat en dos anys i s'enterri el...

El nou passeig de l´Estartit serà presentat al desembre o al gener

El nou passeig de l´Estartit serà presentat al desembre o al gener

Afectarà l'àmbit que és competència de Ports, des del moll fins a la rotonda del torrent d'en Planes

La recerca a Sant Antoni dels desapareguts no aporta noves pistes

La troballa de roba i objectes que van fer els Mossos d'Esquadra fa pocs dies i aquest cap de...

Un decret de Sais sobre Sorea engega una nova polèmica amb l´oposició

Sais ha afirmat que l'únic acord que pren en el decret és treure aquest import -que correspon al...

ERC de Palafrugell vol que l´Ajuntament anul·li la llicència del Golfet

ERC de Palafrugell vol que l´Ajuntament anul·li la llicència del Golfet

El ple de la corporació debatrà avui una moció presentada pels republicans perquè el permís...

Suspenen la recerca de la parella desapareguda fa dotze dies a s´Agaró

La mala visibilitat i el fort onatge han obligat els serveis d'emergència a retirar-se de la zona

Enllaços recomanats: Premis cinema