La sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va determinar el 28 de desembre de l´any passat que l´Ajuntament de la Pera havia d´indemnitzar amb 239.048,48 euros l´empresa promotora de la urbanització fallida de Pedrinyà, Flonet 97 SL, més els interessos legals que corresponguin. La interlocutòria també marcava els terminis de pagament i establia que el primer s´havia d´efectuar el passat 1 de febrer per un import de 42.425,58 euros. La resta dels diners s´abonaran en cinc terminis anuals de 39.324,58 euros cadascun. No obstant això, l´Ajuntament no ha ingressat el primer pagament, cosa que ha volgut denunciar l´empresa que ha de cobrar la indemnització. A més, n´ha informat al jutjat perquè actuï al respecte davant de l´incompliment de l´establert per la interlocutòria.

L´alcaldessa de la Pera, Maria Lluïsa Teixidor, ha exposat que l´Ajuntament no ha fet efectiu aquest primer pagament perquè han seguit les instruccions de l´advocat. El lletrat ha explicat a aquest diari que l´Ajuntament no ha pagat perquè l´empresa Flonet 97 està en procés de concurs de creditors, de manera que per evitar qualsevol error en l´abonament dels diners està pendent del que li diu el jutjat mercantil que porta aquest concurs de creditors. Si bé ha concretat que el TSJC també pot notificar on han de dipositar-los. L´assessor legal, però, ha negat que sigui cap estratègia de l´Ajuntament per evitar el pagament.

Un dels administradors de Flonet 97, José Antonio Casanovas, no ho veu així. Considera que l´Ajuntament de la Pera actua amb la voluntat de dilatar el pagament de la indemnització i afirma que «no té cap excusa» per no haver efectuat l´ingrés dels diners quan el Tribunal Superior de Justícia ho va ordenar el desembre de l´any passat. Per aquest motiu, els seus representants legals s´han adreçat al TSJC perquè prengui alguna decisió. Casanovas ha explicat que, efectivament, l´empresa va estar en concurs de creditors, però que ja no ho està. A més, en l´escrit al jutjat indiquen que l´Ajuntament pot fer efectiu l´import en el compte de consignacions i dipòsits del Tribunal. La indemnització -que inicialment va ser de 242.169,48 euros- que ha de pagar l´Ajuntament de la Pera és a canvi d´evitar la construcció de 85 cases al sector de Pedrinyà, concretament al Puig d´en Font. L´oposició ciutadana va fer que l´Ajuntament aturés el projecte i no el tramités, cosa que va ser sancionada pel tribunal. Aleshores, la promotora va reclamar danys i perjudicis que li van ser reconeguts per danys morals i per tot el que va pagar i va acabar sent paper mullat.