Ports de la Generalitat organitza una nova neteja del fons marí al port de Palamós, emmarcada en la seva política de respecte al medi ambient en les instal·lacions que gestiona al llarg del litoral català. Aquest cop la neteja es fa a la dàrsena pesquera i al moll d'armament. Quatre professionals del centre de busseig Dive Center Palamós treballen en torns per recollir les deixalles del fons marí del port. Els residus són classificats per l'empresa Transports Mont-Joan, que els col·loca en contenidors, els pesa i els porta a l'abocador autoritzat per a la seva gestió posterior.

De moment, entre dilluns i dimarts ja s'han recuperat 5.200 quilos de deixalles entre pneumàtics, ferralla, plàstics, cordes, canyes de pescar, cadires, etc.

L'activitat s'està fent durant aquesta setmana i finalitzarà demà. L'actuació s'executa de les vuit del matí a les quatre de la tarda per no interferir en l'activitat pesquera. Aquesta neteja del fons marí és continuïtat de la prova pilot feta l'octubre passat al port de Palamós amb empreses que van col·laborar voluntàriament, i que van recuperar 2.300 quilos de deixalles en un parell d'hores. Aleshores, l'Administració portuària va agafar el compromís d'organitzar de nou aquesta actuació a Palamós i a altres ports.