El port de Palamós estrenarà aquest 2016 l'estació marítima remodelada, amb l'objectiu d'adequar-la als requisits per convertir-se en frontera exterior Schengen. Els treballs han ampliat substancialment l'edifici, que ha passat de tenir 165 a 255 metres quadrats, i també han permès afegir-hi un porxo.

De moment, s'ha fet l'obra exterior i ara queda pendent la distribució de l'interior. És a dir, la que permetrà habilitar la segregació de controls segons la procedència dels passatgers i també condicionar dependències per als cossos policials. El president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, va explicar que ja s'han rebut les indicacions i requeriments del Ministeri de l'Interior, i que serà «qüestió de setmanes» enllestir aquesta segona fase dels treballs.

Després, només quedarà l'autorització definitiva de l'Estat perquè el port de Palamós es converteixi en punt Schengen (i pugui ser porta d'entrada i sortida de passatgers de fora la Unió Europea). Font també va explicar que, de fet, Palamós ja s'està promocionant a les fires internacionals del sector com a punt Schengen (perquè l'autorització és a tocar). acn/ddg palamós