Flors i Violes de Palafrugell dedica la setena edició a l'Univers i els seus elements

El Festival es posa en marxa avui al vespre i obre la porta a 26 patis i espais de la vila

29.04.2016 | 13:06
Imatge d´una edició anterior del Festival
Imatge d´una edició anterior del Festival

La 7a edició del Festival de primavera Flors i Violes de Palafrugell vol donar la benvinguda des d'avui i fins diumenge al bon temps amb una festa dedicada a les flors, la música i la gastronomia, que enguany creix en el nombre d´espais i activitats. Aquesta proposta fusiona colors, olors, sabors, arts escèniques i plàstiques en un itinerari entrellaçat de patis, jardins i carrers de la vila de Palafrugell.

En aquesta edició, la principal novetat serà que tot gira al voltant d´una temàtica: L´Univers i els seus elements (Aire, Aigua, Foc i Terra). La gran inauguració del festival, avui a dos quarts de nou del vespre a la plaça Nova, comptarà amb aquests elements: un espectacle de llum, foc, colors, acrobàcies i música, de la mà de Pengim Penjam, l´Escola de Música de Palafrugell i David Galceran. Per tancar la jornada inaugural, Mazzoni oferirà un concert a l´espai dels forns de la Bòbila, amb la presentació del seu nou disc.

També cal destacar els actes de cloenda protagonitzats per la Festa Holi (festa de pols de color i música), a la plaça de Can Mario, el diumenge a les 7 de la tarda, que s´allargarà durant dues hores. Tot seguit, a les 9 del vespre, hi haurà un concert als forns de la Bòbila amb Enric Verdaguer.

Flors i Violes oferirà als visitants un recorregut per 26 patis i espais de la vila decorats: Fàbrica de Suro Joaquim Esteva, Can Genís, Plaça Nova, Centre Fraternal, Espai La Caixa, El Mercat, Fundació Catalunya La Pedrera (Club Sant Jordi, Espai dels forns d´aglomerat de la Bòbila Vella, Pati Magda Flors, Escola Vedruna, Escola Sant Jordi, Fundació Cuixart, Fundació Vila Casas – Museu d´escultura contemporània Can Mario, Museu del Suro, Acadèmia English Today, Cafè del Centre, Centre Comercial Cel Obert, Hostal Plaja, Daltònic, Candela Rest. & Copes, Biblioteca, Vinoteca Va de I, El pati de l´Estrella, Símbol Rest. & Copes, Fundació Josep Pla, Pati de l´Energia. Conservatori de Música, Palafrugell Gent Gran. A la festa, s´afegeixen setze carrers i espais guarnits especialment per a l´ocasió.

En l´apartat artístic cal destacar els noms de: Gemma Humet, Mazoni, Enric Verdaguer, Joan Masdéu i Nyandú entre d´altres, que durant els tres dies de festival aportaran una oferta de més de trenta espectacles, música i dansa en directe, totalment gratuïts. A més, no es pot oblidar la concorreguda fira d´artesans Flors & Violes i l´espai de gastronomia amb més èxit, els food trucks amb menjars d´arreu del món.

A més, 18 establiments del municipi ofereixen aquesta setmana el menú especial «Flors i Violes». També s´oferiran concerts-aperitiu, a l´espai dels forns de la Bòbila. L´apartat gastronòmic es completa amb un dinar popular al carrer de l´Allada que oferirà, al preu de 18euros, el Restaurant l´Arc.

Per segon any, tota la informació i programació detallada de la festa es troba a l´app de Flors i Violes, inclosa dins «palafrugell al mòbil» , que cal descarregar per accedir-hi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Sant Feliu de Guíxols projecta un aparcament de 600 places
Sant Feliu de Guíxols projecta un aparcament de 600 places

Sant Feliu de Guíxols projecta un aparcament de 600 places

El govern engega el procés perquè sigui una realitat en dos anys i s'enterri el debat de fer-lo...

El nou passeig de l´Estartit serà presentat al desembre o al gener

El nou passeig de l´Estartit serà presentat al desembre o al gener

Afectarà l'àmbit que és competència de Ports, des del moll fins a la rotonda del torrent d'en Planes

La recerca a Sant Antoni dels desapareguts no aporta noves pistes

La troballa de roba i objectes que van fer els Mossos d'Esquadra fa pocs dies i aquest cap de...

Un decret de Sais sobre Sorea engega una nova polèmica amb l´oposició

Sais ha afirmat que l'únic acord que pren en el decret és treure aquest import -que correspon al...

ERC de Palafrugell vol que l´Ajuntament anul·li la llicència del Golfet

ERC de Palafrugell vol que l´Ajuntament anul·li la llicència del Golfet

El ple de la corporació debatrà avui una moció presentada pels republicans perquè el permís...

Suspenen la recerca de la parella desapareguda fa dotze dies a s´Agaró

La mala visibilitat i el fort onatge han obligat els serveis d'emergència a retirar-se de la zona

Enllaços recomanats: Premis cinema