La 7a edició del Festival de primavera Flors i Violes de Palafrugell vol donar la benvinguda des d'avui i fins diumenge al bon temps amb una festa dedicada a les flors, la música i la gastronomia, que enguany creix en el nombre d´espais i activitats. Aquesta proposta fusiona colors, olors, sabors, arts escèniques i plàstiques en un itinerari entrellaçat de patis, jardins i carrers de la vila de Palafrugell.

En aquesta edició, la principal novetat serà que tot gira al voltant d´una temàtica: L´Univers i els seus elements (Aire, Aigua, Foc i Terra). La gran inauguració del festival, avui a dos quarts de nou del vespre a la plaça Nova, comptarà amb aquests elements: un espectacle de llum, foc, colors, acrobàcies i música, de la mà de Pengim Penjam, l´Escola de Música de Palafrugell i David Galceran. Per tancar la jornada inaugural, Mazzoni oferirà un concert a l´espai dels forns de la Bòbila, amb la presentació del seu nou disc.

També cal destacar els actes de cloenda protagonitzats per la Festa Holi (festa de pols de color i música), a la plaça de Can Mario, el diumenge a les 7 de la tarda, que s´allargarà durant dues hores. Tot seguit, a les 9 del vespre, hi haurà un concert als forns de la Bòbila amb Enric Verdaguer.

Flors i Violes oferirà als visitants un recorregut per 26 patis i espais de la vila decorats: Fàbrica de Suro Joaquim Esteva, Can Genís, Plaça Nova, Centre Fraternal, Espai La Caixa, El Mercat, Fundació Catalunya La Pedrera (Club Sant Jordi, Espai dels forns d´aglomerat de la Bòbila Vella, Pati Magda Flors, Escola Vedruna, Escola Sant Jordi, Fundació Cuixart, Fundació Vila Casas - Museu d´escultura contemporània Can Mario, Museu del Suro, Acadèmia English Today, Cafè del Centre, Centre Comercial Cel Obert, Hostal Plaja, Daltònic, Candela Rest. & Copes, Biblioteca, Vinoteca Va de I, El pati de l´Estrella, Símbol Rest. & Copes, Fundació Josep Pla, Pati de l´Energia. Conservatori de Música, Palafrugell Gent Gran. A la festa, s´afegeixen setze carrers i espais guarnits especialment per a l´ocasió.

En l´apartat artístic cal destacar els noms de: Gemma Humet, Mazoni, Enric Verdaguer, Joan Masdéu i Nyandú entre d´altres, que durant els tres dies de festival aportaran una oferta de més de trenta espectacles, música i dansa en directe, totalment gratuïts. A més, no es pot oblidar la concorreguda fira d´artesans Flors & Violes i l´espai de gastronomia amb més èxit, els food trucks amb menjars d´arreu del món.

A més, 18 establiments del municipi ofereixen aquesta setmana el menú especial «Flors i Violes». També s´oferiran concerts-aperitiu, a l´espai dels forns de la Bòbila. L´apartat gastronòmic es completa amb un dinar popular al carrer de l´Allada que oferirà, al preu de 18euros, el Restaurant l´Arc.

Per segon any, tota la informació i programació detallada de la festa es troba a l´app de Flors i Violes, inclosa dins «palafrugell al mòbil» , que cal descarregar per accedir-hi.