El comitè d'empresa i la junta de personal de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro han presentat una instància pel registre d'entrada en què demanen documentació sobre el procés que ha dut a terme l'administració per la gestió de les borses de treball d'administratius, d'auxiliars administratius, de monitors de lleure i de premonitors de lleure. En la instància, els dos organismes de representació dels treballadors municipals posen de manifest que els «ha sobtat la quantitat de defectes procedimentals que s'han detectat en la gestió» de les citades borses. La regidora de Recursos Humans, Dolors Guirado (CDC), ha exposat que és cert que s'ha contractat personal de les borses sense que s'hagués publicat el resultat, però que eren places que tenien «necessitat urgent» de ser cobertes per baixes del titular, com ara dues places d'informació turística o una d'auxiliar administratiu de Compres.

La documentació que el comitè d'empresa i la junta de personal de l'Ajuntament reclamen és la següent: certificacions sobre l'exposició pública de les llistes d'admesos i exclosos en el tauler d'anuncis, al web i al BOP; certificacions dels processos d'exposició pública de les llistes d'aprovats de les borses en el tauler d'anuncis i al web; certificacions dels processos de crida en cadascun dels contractes ja formalitzats procedents de les borses; i certificacions sobre el període de pràctiques i de la publicació de les contractacions en el BOP.

A més, volen un informe del secretari que aclareixi si hi ha cap procediment irregular i, en cas que n'hi hagi, que s'iniciï el procés de nou. Els representants dels treballadors creuen que tots aquests procediments regulats no s'han dut a terme, per la qual cosa consideren que la contractació de treballadors a través de la borsa ha estat poc transparent.

Guirado ha justificat les contractacions que s'han fet per la urgència que hi havia en cobrir algunes places. Si s'hagués seguit tots els passos procedimentals, «no hauríem pogut agafar personal fent fins a mitjan agost». La regidora ha afegit que no s'ha cobert totes les places vacants, sinó «les que no podíem esperar». La regidora ha comentat que, a més de les borses de les quals demanen informació els representants dels treballadors, se n'han obert per a turisme i de guia turístic, i en vol ?obrir d'educadors de llar d'infants.