Una dona de 60 anys va resultar ferida greu ahir el matí mentre feia submarinisme a l'Estartit de manera particular. Efectius d'un centre d'immersió que es trobaven a al zona van veure que la dona demanava ajuda, de manera que la van rescatar i la van portar fins al port en una de les seves embarcacions. Paral·lelament, es van activar els serveis d'emergències despres d'haver rebut l'avís. A la zona portuària de l'Estartit va aterrar l'helicòpter medicalitzat del SEM i també s'hi van adreçar els altres efectius d'emergències -Policia Local, Bombers i Mossos d'Esquadra-.

Els efectius mèdics del SEM van fer maniobres de reanimació a la dona ja que, inicialment, no responia. Finalment, la van poder recuperar. La dona, una ciutadana belga que sol estiuejar amb la família en un càmping de l'Estartit, té 60 anys.

Després de reanimar-la, una ambulància del SEM la va evacuar en estat greu cap a l'hospital de Palamós, on hi ha instal·lada la cambra hiperbàrica i que és on sovint es recuperen els submarinistes.

Tot apunta que la dona es va trobar malament quan va pujar a la superfície després de fer immersió. Havia anat a fer-ne amb una embarcació seva però en sentir que es no es trobava bé va donar l'avís. Es tracta d'una dona que té experiència i cada any va a fer immersions en aquesta zona de la Costa Brava.

Un evacuat de la Fosca

No va ser l'única evacuació que l'helicòpter del SEM va realitzar durant la jornada d'ahir al litoral del Baix Empordà. A primera hora de la tarda, l'aeronau va evacuar a l'hospital Josep Trueta de Girona una altra persona. En aquest cas, la víctima va ser localitzada surant al mar davant de la platja de la Fosca, van informar fonts del SEM. En principi, hauria patit una parada cardiorespiratòria i va ser traslladat en estat crític, van afegir des del SEM.