El turoperador Ruf Reisen, organitzador de la ´flash-mob´ que va generar una situació de pànic col·lectiu i danys materials a Platja d´Aro, s´ha compromès a no organitzar-ne més a aquesta localitat. Així ho ha expressat un dels representants de la companyia alemanya que s´ha reunit aquest dilluns amb l´alcalde per donar explicacions, demanar disculpes i reiterar que no hi havia voluntat de provocar cap aldarull. L´alcalde del municipi, Joan Giraut, ha explicat a l´ACN que tots dos han coincidit que va ser un fet molt desafortunat i que no es pot tornar a repetir. El consistori resta a l´espera del que decideixi el fiscal que porta el cas per veure si finalment es personaran com a acusació particular.

"Hem coincidit que no es podia tornar a repetir una oferta d´aquest tipus; l´empresa ho ha justificat dient que ja ho van fer l´any passat sense que passés res però que no pensen oferir-ho més", ha explicat l´alcalde, després de reunir-se aquest matí amb un representant del turoperador Ruf Reisen. Durant la trobada, s´ha posat sobre la taula que la situació que es va viure va tenir a veure amb el context actual i en permanent estat d´alerta que viu la societat davant un possible atac terrorista i que per això l´ajuntament ja no autoritzarà cap més activitat similar a la via pública.

Des del consistori reconeixen també que l´operador alemany ja fa temps que porta joves d´entre 14 i 18 anys al municipi i que fins ara no hi havia hagut cap problema. Però els fets del 2 d´agost passat, provocats per una ´flash mob´ on se simulava que uns joves paparazzis perseguien un famós, va desencadenar una situació de pànic col·lectiu, amb gent fugint pels carrers, onze ferits i danys materials, ho va canviar tot.

L´Ajuntament ja va anunciar l´endemà mateix dels fets que informarà al sector turístic que calen uns permisos per poder fer activitats a la via pública, uns permisos que l´operador alemany no havia demanat.

Cinc monitores van ser detingudes i posteriorment van quedar en llibertat després de declarar davant del jutge. La causa encara es manté oberta per presumptes desordres públics.