L'Ajuntament de Pals i els equips de socorrisme han fet una valoració molt satisfactòria de la temporada de platges al municipi aquest any. Al llarg de quatre mesos, de juny a setembre, el treball i la col·laboració conjunta entre el consistori i els professionals de salvament ha permès reduir de forma exponencial el nombre d'incidències detectades, segons ha informat l'Ajuntament. Aquest any s'han registrat 1.660 accidents de diferent grau i índole; el que suposa 1.494 incidències menys que durant la temporada del 2015.

Aquest any 2016, la major part de les incidències -un total de 890 (55%)- han estat relacionades amb la pràctica d'esports nàutics (windsurf, surf, kitesurf i caiac), sobretot a la platja del Grau. En aquest sentit, respecte l'any 2015, s'ha reduït notablement aquest tipus d'incidències -515 menys- gràcies a la feina preventiva dels equipaments de salvament i socorrisme alliberant la zona dels canals nàutics per tal que aquests puguin dur a terme de forma segura la seva activitat esportiva.

Les incidències amb banyistes han estat 517 incidències -un 30% del total-. Ls xifra és una reducció de més de la meitat dels casos respecte l'any 2015, quan se'n van detectar 1.069. Entre les incidències destaca els usuaris en zona perillosa, usuaris que sobrepassen el límit de la zona de bany, banyistes al canal d'embarcacions i usuaris a corrents abalisades.

On també s'ha experimentat un canvi notable fruit del treball preventiu és en la reducció del nombre d'avisos a usuaris amb animals domèstics, passant dels 541 de l'any 2015 als 189 d'enguany. I els equips de salvament i socorrisme han hagut de realitzar un total de 10 rescats a banyistes i embarcacions -set menys que el 2015-.