La Creu Roja de Palamós ha ajudat 161 escolars d'infantil, primària i ESO de Palamós i Calonge amb 12.360 euros per pagar despeses d'escolarització. Concretament, ha informat la institució, se n'han beneficat 110 nens de Palamós i 51 de Calonge i Sant Antoni gràcies a una subvenció del Departament de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de Palamós i amb fons propis de la Creu Roja de Palamós. L'import que ha rebut cadascun ronda una mitjana d'uns 80 euros. D'aquesta manera, la Creu Roja a Palamós, no només ha mantingut l'aposta per aquest projecte, sinó que ha incrementat en un 32% respecte l'any 2015 la dotació econòmica destinada a ajudes directes per pagar despeses d'escolarització (l'import destinat a aquest projecte el curs passat fou de 9.350 euros, cosa que va permetre ajudar a 100 escolars).

Aquest projecte, han informat des de Creu Roja, pretén donar suport a nens i adolescents de famílies que es troben en situacions de vulnerabilitat i afavorir l'accés a l'educació en igualtat de condicions i amb els recursos mínims que es requereixen.

El projecte, ha exposat la institució, està pensat amb un triple objectiu. D'una banda, donar suport a les famílies reduint l'impacte econòmic que suposa l'inici del curs escolar mitjançant el pagament de despeses d'escolarització: material escolar, llibres de text, quotes de llibres socialitzats, quotes AMPA, matrícules, entre d'altres despeses lligades a aquest concepte. D'altra banda, s'han posat en marxa accions d'orientació i seguiment de les famílies que s'atenen a través del Punt de Suport a les Famílies de Creu Roja de Palamós i fins i tot, d'assistència i mediació amb els centres escolars quan ha sigut necessari.

I per últim, la Creu Roja de Palamós ha creat espais de trobada i aprenentatge pels pares per tal que tinguin la possibilitat d'aprendre, reflexionar i compartir estratègies sobre l'educació dels seus fills. Així, s'han realitzat diversos tallers orientadors i cursos formatius al llarg de l'any escolar per reforçar les seves capacitats com a pares i educadors tals com "El Sistema Educatiu Català" (que ja es va fer el mes de juliol), "Estils Educatius i Hàbits d'Estudi", "Comunicació Assertiva".

El projecte s'executa durant aquest curs escolar i se'n beneficien famílies d'alumnes matriculats als centres educatius de Palamós (Escola La Vila, Vila-romà, La Salle, Escola Vedruna i Institut) i de Calonge (els beneficiaris estan escolaritzats a l'escola Pere Roselló i la Sínia, i a l'escola Llevantí de Mar i IES Puig Cargol de Sant Antoni).